Szülinapi ünnepség a Csiki Pihenőkertben

(Budaörs, 2023. június 22. – Budaörsi Infó) 2023. június 22-én születésnapi ünnepséget tartottak Budaörsön, a Csiki Pihenőkertben.

 

 

A Csiki Pihenőkert fennállásának 20-dik évfordulóját ünnepelték.

Az alkalomból köszöntőt mondott Bíró Gyula alpolgármester, majd pedig felvágták a születésnapi tortákat a gyerekek nagy örömére, és átadták az ajándékokat.

 

 

csikipihenokert20szulinap (14)

 

csikipihenokert20szulinap (2)

 

csikipihenokert20szulinap (8)

 

csikipihenokert20szulinap (7)

 

csikipihenokert20szulinap (17)

 

„A Csiki Pihenőkert valójában egyszerre egy Árpád-kori régészeti park, erdei iskola, nyári tábor, csapatépítő tréningek helyszíne és ki tudja még mi minden.

Két évtized alatt megkerülhetetlen intézménnyé nőtte ki magát a városunkban. Talán nincs is olyan budaörsi, aki valaha ne járt volna itt egy-egy programon, vagy ne hordta volna ide a gyerekét, unokáját és ne szerzett volna itt kellemes élményeket.

A gyerekek imádják, ahogyan itt beöltözve, gyakorlatiasan, mindent személyesen átélve ismerkedhetnek a történelemmel. Megtapasztalhatják, hogyan éltek itt egykori őseink az ásatási megfigyelések alapján rekonstruált Csiki nevű faluban.

De van itt középkori csárdaépület kemencékkel, veremház, jurta és indián falu, favár egy várszínházzal, korszerűen felszerelt előadótermek, játszótér, füves és homokos sportpályák, íjászpálya, fürdőmedence és még egy halastó is.

 

 

csikipihenokert20szulinap (13)

 

A nyári táborok tematikája is folyamatosan változik, igazodva a mindenkori jó értelemben vett divatokhoz. Idén például a történelmi és sport táborok mellett lesz még cukrász, természetbúvár, angol és művészeti tábor is.

A Pihenőkert és a Régészeti Múzeum ugyanaz az intézmény, így nem csoda, ha másik helyszínen sem hiányzik a kreativitás. Legutóbbi projektjük például az Utazó múzeum, amelyben azt ajánlják, hogy korhű ruhákban, jurtával, római és középkori sátrakkal és korabeli felszereléssel utaznak el a különböző helyszínekre és mutatják be múzeumpedagógiai foglalkozások keretében az ókor és középkor izgalmas világát.  

 

 

csikipihenokert20szulinap (12)

 

Persze sok minden kellett ahhoz, hogy így kinője magát ez az intézmény. A gyönyörű helyszín, a jó ötlet, hogy egy régészeti feltárást ilyen módon hasznosítsunk és tegyünk közkinccsé, és persze egy olyan személyiség, akinek a vezetésével mindez felépült és folyamatosan fejlődött. Természetesen Mester Editre gondolok, aki nélkül tényleg nem lenne mindez.

És persze azok nélkül sem, akik pedagógusokként, technikai személyzetként, vagy bármilyen más módon segítettek abban, hogy a kikapcsolódás és a tudás nagyon ismert és megbecsült fellegvárává váljon a Pihenőkert. Őszinte gratuláció és köszönet nekik is.

Minden feltétel adott ahhoz, hogy ez a két évtizedes sikertörténet ugyanígy folytatódjon, ahogyan eddig. Kívánom, hogy így legyen. Az önkormányzatra természetesen a továbbiakban is ugyanúgy számíthatnak, mint eddig.”

 

 

csikipihenokert20szulinap (6)

 

csikipihenokert20szulinap (10)

 

csikipihenokert20szulinap (9)

 

csikipihenokert20szulinap (4)

 

csikipihenokert20szulinap (3)

 

csikipihenokert20szulinap (1)

 

csikipihenokert20szulinap (16)

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.