Július 1-től fizetőssé válik a kelenföldi P+R parkoló

(Budaörs, 2023. május 11. – Budaörsi Infó) Július elsejétől eredeti funkciójának megfelelően fog tovább működni a négy kelenföldi P+R parkoló: az Őrmező P1, P2 és az Etele tér P1, P2 parkolók. Az előre megszabott ingyenes időszak leteltével a parkolót jelképes összegért, alkalmanként egy BKK-vonaljegy áráért lehet majd igénybe venni.

 

 

A parkolók az M4-es metróberuházás keretében létesültek a Kelenföldi pályaudvar térségében, összesen 1453 várakozóhellyel. A projektet az Európai Unió támogatta, amelynek feltétele az volt, hogy a parkolók öt éven át térítésmentesen üzemeljenek.

A fenntartási időszak a négy P+R parkolóra vonatkozóan 2017. november 18-án kezdődött és 2022. november 17-ig tartott, ezt követően megszűntek a megkötések a díjszedés lehetőségével kapcsolatban.

Az új rendelet értelmében július elsejétől reggel 6 és 22 óra között alkalmanként 350 forintért lehet igénybe venni a P+R parkolókat, éjszaka – azaz 22 órától reggel 6 óráig – 105 forint/óra ellenében lehet parkolni.

Az éjszakai díjfizetést a Budapest Közút által üzemeltetett többi P+R parkolóban (Köki Terminál P+R; Kőbánya-Kispest P+R, Hűvösvölgy P1 P+R; Örs vezért tere P+R; Pillangó utca P+R; Újpest-Városkapu P+R) is bevezetik július elsejétől.

 

(Budaörsi Infó/forrás: vezess.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.