A budaörsi önkéntes tűzoltók a továbbiakban víz-közmű szolgáltatásnak minősülő vízhordást nem vállalnak

(Budaörs, 2023. március 3. – Budaörsi Infó) Nagy bajban lesznek azok a budaörsiek, akiknek eddig a budaörsi önkéntes tűzoltók szállították a vizet azokhoz az ingatlanokhoz, ahol nincs vezetékes víz. A Tűzoltóság weboldalán osztotta meg, hogy a továbbiakban ezt a szolgáltatást nem tudják ellátni. 

 

 

A Tűzoltóság közleménye:

„A ÖNKÉNTES TŰZOLTÓSÁG csak a tűzoltáshoz és műszaki mentéshez szükséges erőkkel rendelkezik. Egyéb, nem káreseti tevékenységet csak a készenléti szolgálat terhére lehetne vállalni. Fő tevékenységünk, célunk továbbra is a lakosság és a településen (M1-7) átutazók gyors szakszerű mentése, tűz esetén az életmentés és további tűzkárok enyhítése.

Az érvényben lévő jogszabály alapján, víz-közmű szolgáltatásnak minősülő vízhordást nem vállalhatunk.”

 

Benesovits János,  a Budaörs Városi Önkéntes Tűzoltó Közhasznú Egyesület vezetője a Budaörsi Infó kérdésére megerősítette a hírt és elmondta, hogy az Önkormányzat is tud már a problémáról.

 

 

ifjusagi_tuzolto_oktatas2023 (14)

 

A Fővárosi Vízművek jelenleg nem végez vízszállítási szolgáltatást, így a megoldás egyelőre még várat magára.

 

Laczik Zoltán, az 1. számú választókörzet képviselője a Budaörsiek csoportban feltett kérdés nyomán utánajárt az ügynek, egyeztetett a BTG-vel.

 

 

laczik_zoltan2019

 

„Nekik növényöntöző járműveik vannak, de az öntözővízbe növényvédőszereket is kevernek, így ezek a tartálykocsik nem alkalmasak lakossági mobil vízszolgáltatásra. Esetleg szóba jöhet az érdi ÉTH (https://www.eth-erd.hu) vagy a budaörsi székhelyű Veolia, de a megoldás alighanem egy magánvállalkozóval történő megállapodás lehet, aki rendelkezik megfelelő vízkivételi engedéllyel.

A katasztrófavédelemnek (ahová az állami tűzoltóság is tartozik) természetesen vannak lajtoskocsijai, de ezek vészhelyzetre állnak készenlétben, ők nem foglalkoznak üzleti alapú mobil vízszolgáltatással.”

 

 

laczikzoltan

 

Budaörsön Alsószállásra, Felsőszállásra és a Frankhegyre is szállítottak eddig vizet a tűzoltók.

Nagyon sok háztartást érint ez a probléma. Kérdéseinket a témával kapcsolatban elküldtük az Önkormányzatnak is, bízva abban, hogy nekik lesz valami ötletük a megoldásra.

Amint megérkezik a válasz megosztjuk olvasóinkkal.

 

UPDATE!

Az Önkormányzat válaszolt. Részletek cikkünkben:

 

Önkormányzat: Van megoldás a budaörsi vízszállításra

 

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.