Önkormányzat: Van megoldás a budaörsi vízszállításra

(Budaörs, 2023. március 3. – Budaörsi Infó) Március 3-án arról számoltunk be olvasóinknak, hogy a budaörsi önkéntes tűzoltók a továbbiakban víz-közmű szolgáltatásnak minősülő vízhordást nem tudnak vállalni. Ez azt jelenti, hogy azokba a budaörsi ingatlanokba, ahol nincs vezetékes víz, megszűnik a vízzel való ellátás. Felvettük a kapcsolatot az Önkormányzattal, hogy milyen megoldást tudnának a problémára. 

 

 

Vágó Csaba, a Polgármesteri Kabinet vezetője a Budaörsi Infónak elmondta, hogy több jelzés érkezett már hozzájuk ezzel a problémával kapcsolatban.

 

pedagogussztrajk2022_01_31 (25)vagocsaba

 

„Volt eddig egy kialakult gyakorlat a víz szállítására Budaörsön, ami a továbbiakban törvényi előírások miatt nem fog működni, jogi korlátok is akadályozzák.

A BTG erre a problémára nem tud megoldást nyújtani, mert nincs lehetőségük ivóvíz minőségű víz szállítására. 

Próbáltunk tárgyalni a Vízművekkel, az ÉTV-vel és a Katasztrófavédelemmel is.

Ezt a problémát a hivatásos tűzoltók fogják tudni megoldani. Az Érdi hivatásos tűzoltókkal tárgyalunk a részletekkel kapcsolatban.

Néhány napon belül lesz egy kidolgozott tervünk is a megvalósításról, így már nem kell aggódniuk azoknak a budaörsieknek, akiknek nincs vezetékes víz a telkükön, hogy ivóvíz nélkül maradnak.”

 

(Budaörsi Infó)

 

UPDATE:

 

FRISSÍTVE! – Itt vannak a legfrissebb fejlemények a budaörsi vízszállítási probléma ügyében

 

Korábbi cikkünk a témával kapcsolatban:

A budaörsi önkéntes tűzoltók a továbbiakban víz-közmű szolgáltatásnak minősülő vízhordást nem vállalnak

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.