Hét pontból álló deklarációt fogalmazott meg a budaörsi Kesjár Csaba Általános Iskola a közoktatásért

(Budaörs, 2022. december 2. – Budaörsi Infó) A Kesjár Csaba Általános Iskola munkavállalói közössége az Oktatási Hivatalnak, a Belügyminisztériumnak és a Klebersberg Központnak fogalmazott meg egy hét pontból álló deklarációt a közoktatásért. 

 

 

Alkonyi Krisztina, az intézmény vezetője a következőt osztotta meg: 

„A mi gyökereink szakmailag az iskolánk, a mi szeretetkapcsolataink itt, összekapaszkodásunk, szakmai meggyőződéseink, alkumentes belső életünk.

Ez adott képességet a teljes tanári és bennünket segítő munkatársi közösségnek, hogy létrehozzuk szakmai deklarációnkat – sztrájk mellett, sztrájk helyett, mindenekért, nevünkkel, aláírásunkkal.

33 év szakmai eltökéltség, kiválóságra törekvés után mi, a „Kesjár” úgy érezzük, le kell tennünk alapvetéseinket, hogy diákjaink, szüleik és magunk se nézzük a romló körülmények okozta értékvesztést hang nélkül. Mindannyiunkért!

A címzettek (Oktatási Hivatal, Belügyminisztérium, Klebelsberg Központ) válaszát várjuk, rendületlen, tiszta erővel!”

 

 

 

kesjar3

 

Budaörsön a Kesjár Csaba Általános Iskola deklarációja mellett az Illyés Gyula Gimnázium két napos polgári engedetlenséget hirdetett, a Herman Ottó Általános Iskola tanárai pedig december 2-án 8 órakor elindulnak az Érdi Tankerületi Központhoz tüntetni. 

 

 

kesjardeklaracio

kesjardeklaracio2 (1) kesjar3

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.