Két napos polgári engedetlenség Budaörsön az Illyésben

(Budaörs, 2022. december 1. – Budaörsi Infó) Az Illyés Gyula Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskola 17 tanára december 1-jén és 2-án polgári engedetlenséggel tiltakozik az újabb tanárelbocsátások ellen, valamint szolidaritásukat fejezik ki minden tiltakozó tantestülettel. Az Illyés egy tanára, Imre Szilvia, ugyanezen okokból a december 1-jén határozatlan idejű polgári engedetlenségbe kezdett. 

 

 

A munkáltatói jogokat gyakorló tankerületi igazgatók – a Belügyminisztérium elvi álláspontját követve –  december 1-jei hatállyal három fővárosi gimnázium nyolc pedagógusának szüntették meg rendkívüli felmentéssel közalkalmazotti jogviszonyát.

A Tanítanék mozgalom El a kezekkel a tanárainktól! – elég a megtorlásból”  címmel szolidaritási eseményt szervezett november 30-án, amikor nyilvánosságra került a hír.

 

A mostani két napos polgári engedetlenség is ezen események a folytatásának tekinthetők.

 

 

pedagogussztrajk2022_01_31 (27)illyes

 

Budaörsön az Illyés Gyula Gimnázium két napos polgári engedetlensége mellett, a Kesjár Csaba Általános Iskola munkavállalói közössége 7 pontos deklarációt írt a közoktatásért, a Herman Ottó Általános Iskola tanárai pedig december 2-án 8 órakor elindulnak az Érdi Tankerületi Központhoz tüntetni. 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.