Szinten maradtak az albérleti díjak októberben

Havi összevetésben második hónapja stagnálnak a bérleti díjak a KSH-ingatlan.com októberi lakbérindexe szerint, éves szinten ugyanakkor 20 százalék feletti volt a drágulás.

 

 

Az országos átlagos bérleti díjak 0,1 százalékkal, Budapesten 0,5 százalékkal emelkedtek októberben a szeptemberihez képest. A tavaly októberi szintet az országos bérleti díjak ugyanakkor 22 százalékkal, a fővárosban pedig 23 százalékkal haladták meg – ismertette az ingatlan.com közleményében.

Az idei októberi albérleti díjak reálértéken az országos piacon 10 százalékkal, a fővárosin pedig 12 százalékkal maradtak el a 2020 januárjában mért rekordértékektől.

Az augusztus előtt tapasztalt drágulás megszakadt; az idén őszig rendkívüli tempóban dolgozták le a bérleti díjak a koronavírus-járvány miatti csökkenést, azóta viszont megtorpantak az albérletárak, és jelentősebb változás ezen a téren a következő hónapokban sem várható – jelezte Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője.

Az ingatlanhirdetési portál elemzése szerint november közepén összesen több mint 12 ezer kiadó lakóingatlan-hirdetésből válogathattak a bérlők, ez 1 százalékkal haladja meg októberi szintet. A budapesti kerületeket, valamint a megyeszékhelyeket jellemző novemberi átlagos bérleti díjak megerősítik a szeptemberi, októberi trendeket, nem nőttek az átlagos bérleti díjak.

A fővárosban a legnépszerűbb kerületek közé tartozó XI. és XIII. kerületet 210 ezer, illetve 195 ezer forintos lakbér jellemezte, a legolcsóbb városrész a XXI. kerület, ahol 140 ezer forint az átlagos bérleti díj.

Debrecenben, Győrben és Veszprémben egyaránt 150 ezer forint volt az átlagos bérleti díj november közepén. Ezután következik Székesfehérvár és Tatabánya 140-140 ezer, valamint Szombathely 135 ezer forintos összeggel. A legolcsóbb megyeszékhelyek közé tartozik Miskolc, Szekszárd, Salgótarján és Békéscsaba, utóbbiakban 80-99 ezer forintért kínálják az albérleteket.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.