Pedagógusnap 2022 – Volt ahol egy darab cserepes virág, Budaörsön a Hermanban villásreggeli várta a tanárokat

(Budaörs, 2022. június 8. – Budaörsi Infó) Különleges meglepetésben részesítette a Szülői Munkaközösség a pedagógusokat a Budaörsi Herman Ottó Általános Iskolában Pedagógusnap alkalmából. Máshol arról olvastunk, hogy a Tankerületi Központ egy cserép virággal köszöntött egy egész tantestületet. A pedagógusnap változó ünnep: minden év júniusának első vasárnapján köszöntjük a köznevelésben és a felsőoktatásban dolgozókat. Így a pedagógusnap 2022-ben június 5-re, pünkösdre esett.

 

 

A pedagógusnapot Magyarországon 1952 óta ünnepeljük.

A Külső-Pesti Tankerületi Központ Pedagógusnap alkalmából egy cserepes virággal lepte meg a Budapest XVIII. kerületi Vörösmarty Mihály Ének-Zenei Nyelvi Általános Iskola és Gimnázium teljes tantestületét.

Az egyik pedagógus osztotta meg a történetet közösségi oldalán. „Vándorvirágnak” nevezték el az ajándékot és körbeadják.

 

A virághoz üdvözlő levelet is kaptak:

„Tisztelt Kolléga!

A Külső-Pesti Tankerületi Központ nevében szeretettel köszöntjük pedagógusnap alkalmából!

Köszönjük áldozatos munkáját, türelmét, elkötelezettségét, emberségét, példamutatását!”

 

 

vandorvirag

 

Az iskola honlapja szerint mintegy 70 pedagógus tanít az iskolában.

A Népszava kérdéssel fordult a tankerülethez, ahonnan Rábel Krisztina tankerületi igazgatótól azt a választ kapták:

„A Külső-Pesti Tankerületi Központban annak megalakulása óta hagyomány, hogy pedagógusnapon a tankerület tanügyi referensei személyesen köszönik meg a pedagógusok munkáját, egy cserepes virágot visznek az intézménybe és egy köszönőlevelet. Ez egy jelképes gesztus, emellett a Külső-Pesti Tankerületi Központ az általa fenntartott intézmények számára biztosítja a forrást a jeles napok méltó megünnepléséhez.”

 

 

MINDEKÖZBEN BUDAÖRSÖN

 

Budaörsön a Herman Ottó Általános Iskolában igazi meglepetésben volt részük a pedagógusoknak a Szülői Munkaközösség jóvoltából Pedagógusnap alkalmából: villásreggeli várta őket a tanáriban.

 

herman4

 

herman3

 

herman2

 

herman

 

 

Azért, hogy ne legyen minden olyan szép, az iskola közösségi oldalán akadt fanyalgó kommentelő is (törölték a posztját), de szerencsére a hozzászólók túlnyomó többsége igen sokra értékelte a szülők gesztusát, mint ahogy maguk az ünnepelt tanárok is.

 

 


A pedagógusnap nem azonos a pedagógusok világnapjával, amit nemzetközi szinten október 5-én tartanak.

1994 óta tartják számon a pedagógusok világnapját, ugyanis ezen a napon fogadta el az UNESCO a nemzetközi munkajogokról szóló szervezettel karöltve azt a 150 paragrafusból álló határozatot, amely a pedagógusok jogait foglalja össze.


 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.