A gépjárműadóról szóló értesítések érkezésére figyelmeztet a NAV

Február közepe óta érkeznek az autósok elektronikus tárhelyére a gépjárműadóval kapcsolatos értesítések, határozatok a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV); aki nem nyitja meg időben a dokumentumot, nem tudja meg, mennyit kell fizetnie március 15-ig – hívta fel a figyelmet pénteki közleményében az adóhatóság.

 

 

A tájékoztatás szerint határozatot azok kapnak a NAV-tól, akiknek a tavalyihoz képest változott a gépjárműadójuk. Akiknek az adója nem változik, emlékeztető értesítést kapnak.

A gépjárműadó első részletét március 15-ig, a másodikat pedig szeptember 15-ig kell befizetni. Ha valaki elmulasztja a határidőket, késedelmi pótlékra számíthat.

Az adót kerekítés nélkül, forintra pontosan kell megfizetni a 10032000-01079160 számú, NAV belföldi gépjárműadó bevételi számlára. Aki a banki átutalást választja, a közleménybe az adószámát, illetve az adóazonosító jelét írja be, ne a rendszámát – tette hozzá az adóhivatal.

Az elektronikusan kapott dokumentumokat mihamarabb érdemes megnyitni, mert különben 30 nap után automatikusan törlődnek. Ha megnyitás után a tartós tárba helyezik a dokumentumot, később is visszakereshető a pontos összeg – jelezte a NAV.

A tárhelyen az értesítő emailben kapott linkre kattintva, (vagy a https://tarhely.gov.hu/ linket megnyitva) azonosított módon lehet belépni. Ha valaki elfelejtette az elektronikus tárhelyéhez a jelszót, e-mail-címét beírva jelszó-emlékeztetőt kérhet.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.