Elhunyt Bártfai Zoltánné Gabika, a budaörsi kutyusok mentőangyala, Budaörs díszpolgára

(Budaörs, 2021. május 17. – Budaörsi Infó) 2021. május 16-án elhunyt dr. Bártfay Zoltánné, mindannyiunk Gabi nénije. Június 25-én lett volna 88 éves. Nyugodjon békében!

 

 

Bártfai Zoltánné Gabikáról többször írtunk hírportálunkon, a Budaörsi Infó Online-on és a Budaörsi Infóban. Neve már szinte összeforrt az állatvédelemmel Budaörsön. Úgy ismertük meg mint egy szupernagyit, akinek mindig van valami dolga, egyfolytában tett-vett, fiatalokat megszégyenítő dinamizmussal és kitartással.

Ha nem is az első, de a harmadik mondata már biztosan a kutyákról szólt, ha szóba elegyedtünk vele.

Élete és hivatása az állatok megmentése.

2005-ben nyerte el a Budaörs díszpolgára címet.

Az Állat-, és Természetvédők Budaörsi Egyesületének alapító tagja volt. Az egyesület megalakítása előtt is, és azóta még aktívabban, erejét felülmúlva tevékenykedett városunkban a nehéz sorsú állatokért.

Fontos volt számára, hogy az állattartók tudják, mi a kötelességük, kötelezettségük az állatok és a közvetlen környezetük felé. Ezért mindent elkövetett annak érdekében, hogy az állattartókat, illetve a leendő állattartókat felvilágosítva kialakuljon városunkban a kulturált állattartás.

Fontos volt számára, hogy a szeretet mellett, a kóbor állatok a lehetőségekhez képest a szükséges orvosi ellátást is időben megkapják.

Németországban élő ismerősei révén nagyon sok támogatáshoz juttatta az Egyesületet és ezen keresztül a várost, a városban élő kutyákat. Munkája nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a városunkban, Budaörsön az állatvédelem példaértékűen működjön.

Visszavonulásakor a Budaörsi Állatvédő Egyesület vezetésétől, a civil szervezet tiszteletbeli örökös elnökévé választotta.

 

A Budaörsi Infó 2013-ban készített vele egy interjút, amiben arról beszélt, hogy még kerítése sem volt, de már megkeresték cicákkal és kutyákkal:

 

 

A videót ide kattintva is megtudják megnézni. 

 

 

 

Egy másik Budaörsi Infós videóban pedig az örökbefogadásról és arról beszéltünk vele, hogy milyen intézkedésekre lenne ahhoz szükség, minél kevesebb kutyust kelljen elaltatni:

 

 

 

 

Nyugodjon békében!

 

 

(Budaörsi Infó)

 

 


 

(ÚJ VIDEÓ) „Szeretnék még egy kicsit élni” – Gabika, a budaörsi kutyusok mentőangyala visszavonul

„Szeretnék még egy kicsit élni" — Gabika, a budaörsi kutyusok mentőangyala visszavonul

 

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.