Budaörsiek együtt, egymásért! – Sávai Viola Erika: Hogyan kezdjünk neki az angol tanulásnak otthon? (2. rész)

(Budaörs, 2020. június 12. – Budaörsi Infó) Budaörsiek együtt, egymásért! sorozatunkon belül minden héten pénteken Sávai-Viola Erika angol tanulással kapcsolatos cikkeit olvashatják és videóit nézhetik meg. A mai részben folytatjuk a múltheti témánkat, mégpedig azt, hogy hogyan kezdjünk neki az angol tanulásnak otthon. Tartsanak velünk! 

 

 


Kérjük iratkozzanak fel YouTube-csatornánkraFacebook-oldalaink és hírportálunk előtt elsőként ott lesznek elérhetőek a videóink.


 

A veszélyhelyzet idején szerettük volna, hogy ha nap mint nap nem csak azzal szembesülnek olvasóink az oldalunkon, hogy a megbetegedettek száma miként változik. Lehetőséget biztosítottunk, hogy bárki csatlakozzon hozzánk és megmutassa, hogy mivel tud hozzájárulni a beszűkült közösségi élethez.

A sorozatunk a korlátozások feloldása után véget ér, viszont a segítőink, az előadóink lelkesedése töretlen, ezért a továbbiakban is találkozhatnak velük videós formában egy új sorozat keretén belül! Köszönet érte! Tartsanak velük, velünk!

 

Budaörsiek együtt, egymásért!

 

 


Videós bejelentkezéseinket a témával kapcsolatos cikkekkel is kiegészítjük, így érdemes figyelemmel kísérni továbbra is – Youtube-csatornánk és közösségi oldalunk mellett – hírportálunk, a Budaörsi Infó Online felületét is.


 

Sávai-Viola Erika:

Játékosan angolul – Hogyan kezdjünk neki az angol tanulásnak otthon? (2. rész)

 

 

 

 

Múlt heti cikkünkben arról írtam, hogy fontos a napi rutin kialakítása az idegennyelv tanulás során. Ma arról olvashattok, hogy mivel is érdemes megtölteni ezeket az alkalmakat.

A gyerekek játékok, játszás útján tanulják meg a legtöbb mindent. Nincs ez másként az idegen nyelvvel sem. Remek, ha képekkel, képkártyákkal le tudunk ülni velük játszani egy memória-, vagy párosító játékot. A képeket csoportosíthatja is a gyermek (például állatok képeit megkérhetjük, hogy rendezze 2/3/4 csoportba majd mondja el miért úgy rendezte el) és közben többször elismételhetjük a képen látható dolog nevét angolul.

A figyelem,- és koncentráció fejlesztésére lehet jó a Simon mondja , vagyis angolul a Simon says játék, amikor  is csak akkor csinálhatja meg az adott utasítást, amikor elhangzik előtte a Simon says kifejezés. Nem kell mindig új kifejezéseket használni, fontos a folyamatos ismétlés!

A mindennapi tevékenységek során is használhatunk idegen nyelvet, öltözéskor megbeszélhetjük, hogy milyen ruhadarab van aznap a gyermeken vagy esetleg csak a ruhák színeit is felsorolhatjuk. Bevásárlás, főzés során az ételek neveit is megismerheti a kisgyermek angolul.

A mesék és rövid történetek idegen nyelven olvasása ugyancsak remekül fejleszti a nyelvi kompetenciát. A gyerekek kifejezetten szeretik megfogni a kis könyvecskéket, szerencsére számtalan angol nyelvű mesekönyv érhető el, városunkból sem kell kimozdulni, hogy beszerezhessünk egyet.

A dalok, mint ahogyan azt hétről hétre tapasztalhatjátok tőlem is, a kiejtés és az új szóanyag elsajátításában lehet a segítségünkre. Azok a dalok, amik közben valamilyen mozgást is megtanulhatnak a lurkók, még hatékonyabban beépülnek, hiszen a mozdulatok a szavak jelentésére utalnak. Ráadásul ezek a dalok sokszor nagyon viccesek is, így a gyerekek kifejezetten élvezik énekelni ezeket.

 

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.