Budaörsiek együtt, egymásért! – Sávai Viola Erika: Hogyan kezdjünk neki az angol tanulásnak otthon?

(Budaörs, 2020. június 5. – Budaörsi Infó) Budaörsiek együtt, egymásért! sorozatunkon belül minden héten pénteken Sávai-Viola Erika angol tanulással kapcsolatos cikkeit olvashatják és videóit nézhetik meg. A mai részben arról lesz szó, hogy hogyan kezdjünk neki az angol tanulásnak otthon. Tartsanak velünk! 

 

 


Kérjük iratkozzanak fel YouTube-csatornánkraFacebook-oldalaink és hírportálunk előtt elsőként ott lesznek elérhetőek a videóink.


 

 

A veszélyhelyzet idején szerettük volna, hogy ha nap mint nap nem csak azzal szembesülnek olvasóink az oldalunkon, hogy a megbetegedettek száma miként változik. Lehetőséget biztosítottunk, hogy bárki csatlakozzon hozzánk és megmutassa, hogy mivel tud hozzájárulni a beszűkült közösségi élethez.

A sorozatunk a korlátozások feloldása után véget ér, viszont a segítőink, az előadóink lelkesedése töretlen, ezért a továbbiakban is találkozhatnak velük videós formában egy új sorozat keretén belül! Köszönet érte! Tartsanak velük, velünk!

 

Budaörsiek együtt, egymásért!

 


Videós bejelentkezéseinket a témával kapcsolatos cikkekkel is kiegészítjük, így érdemes figyelemmel kísérni továbbra is – Youtube-csatornánk és közösségi oldalunk mellett – hírportálunk, a Budaörsi Infó Online felületét is.


 

Sávai-Viola Erika: Játékosan angolul –

Hogyan kezdjünk neki az angol tanulásnak otthon?

 

 

 

Sok szülő játszik el a gondolattal, hogy otthon még kisgyermekkorban megtanít gyermekének egy idegen nyelvet. De nem tudják hogyan kezdjenek neki. Elbizonytalanodnak a saját nyelvtudásukat illetően, illetve abban sem biztosak, hogy mit is tanítsanak. Ebben próbálok most segíteni.

A legfontosabb dolog a lelkesedésünk és az, hogy sok megerősítést és dicséretet adjunk a gyermekünknek. A kisgyermek azt fogja először megérezni, hogy a szülőnek pozitív a kapcsolata a nyelvvel és örülni fog a biztató szavaknak is. Ne aggódj, ha nem kezd el azonnal kommunikálni, adj neki időt ugyanúgy, mint az anyanyelvnél, hogy a saját ritmusában tanulhasson.

Fontos a napi rutin! Remek, ha ki tudtok alakítani minden nap egy pici időszakot (ez babáknál mindössze 10-15 perc is lehet), amikor ugyanabban az időben álltok neki a tanulásnak. A kicsiknek kifejezetten fontosak a rutinszerűen ismétlődő események, így hamar rá fog jönni, hogy most más nyelven fogtok közösen játszani. Sokszor kell ismételni mindent, a gyerekeknek többször kell hallania, csinálnia dolgokat, hogy utána magabiztosan alkalmazhassák a tanultakat. Bölcsőde, óvoda vagy iskola után játszhattok közösen valami játékot angolul vagy az egyik esti mese lehet idegen nyelven. Számtalan remek mesekönyv érhető el angol nyelven a könyvesboltokban.

 

 

savaiviolaerika2

 

Minél idősebb a gyerek, annál hosszabbak lehetnek az időszakok. Próbálj meg változatos dolgokat összeállítani minden alkalomra, hogy fenn tudd tartani a kicsi figyelmét. Ha van helyetek, kialakíthattok egy kis angolos sarkot is, ahol könyveket, DVD-ket, játékokat vagy a saját alkotásait is gyűjthetitek.

Sokat segít, ha el tudtok járni közösen angol nyelvű foglalkozásokra, mert ott is rengeteg ötletet szerezhettek az oktatótól. Szerencsére Budaörsön erre számtalan lehetőségetek akad. Éljetek vele!

Jövő héten folytatjuk, akkor szeretnék nektek bemutatni konkrét ötleteket is.

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.