TV 2040 lett az új budaörsi televízió neve – A név igen, de a szellemiség nem változik

(Budaörs, 2020. június 2. – Budaörsi Infó) A 2020. március 4-én tartott képviselő-testületi ülésen döntöttek arról, hogy a továbbiakban a Jókai Mór Művelődési Ház fogja a televíziós közszolgáltatást biztosítani Budaörsön. Ennek érdekében módosította a képviselő-testület a JMMH alapító okiratát, és egy teljesen új televízió jött létre. Az ügy előzménye az, hogy a Budaörs TV-t (BVTV) üzemeltető alapítvány és a budaörsi önkormányzat között vitatott körülmények között szűnt meg a nagyon sok éves együttműködés. Ez az ügy vádaskodásba és az önkormányzat részéről büntetőjogi feljelentésbe torkollott és így még nincs vége. A két álláspontról az ügyben ide kattintva olvashatnak.

 

 

Korábban a Televideo Budaörs Kft szolgáltatta a műsort városunkban, viszont a képviselők a márciusi testületi ülésen ahhoz is hozzájárultak, hogy a Kft-vel a műsorszolgáltatás célját szolgáló eszközökre kötött haszonkölcsön-szerződéseket felbontsák és felkérték a polgármestert, hogy intézkedjen az eszközök visszavételéről.

Párhuzamosan felhatalmazták a polgármestert, hogy tegyen lépéseket a Televideo Budaörs Kft. számára az önkormányzat által ingyenesen átadott, valamint az önkormányzati támogatásból vásárolt eszközök visszaszerzése, valamint a kft. által ingyenesen használt önkormányzati helyiségek sorsának rendezése érdekében, szükség esetén jogi eljárásokat kezdeményezve.

Emellett felkérték a polgármestert, hogy tiltsa meg a Televideo Budaörs Kft. nevében a Budaörs elnevezésre vonatkozó további névhasználatot, amire az önkormányzat helyi rendelete ad lehetőséget.

 

 

testulet20200129 (8)

 

Döntött a testület arról is, hogy forduljon a polgármester az alapítói jogokat gyakorló bírósághoz – illetve szükség esetén, más hatóságokhoz is – a Televízió Budaörsért Alapítvány illetve annak kezelő szerve működésének törvényességével, valamint az Alapítvány tulajdonát képező Televideo Budaörs Kft. üzletrészének a kurátorok általi megszerzésével kapcsolatban.

Mindeközben létrejött az új televízió, ahol bár a munkatársak ugyanazok maradtok, de a műsorok és a díszletek megváltoztak.

Az új budaörsi televízió a TV 2040 nevet kapta és 2020. június 1-jén indult.

2040tvA korábbi Budaörs TV-nél és az új TV 2040-nél is főszerkesztő Kállai Lajos a Budaörsi Infónak elmondta, hogy új műsor címekkel, új műsorokkal jelentkeznek, de a régi szellemiségben szeretnék folytatni a műsorszolgáltatást.

 

 2040tvbudaors2020 (5)

 

A műsorokat a Youtube-on, a Facebookon és a DigitTV 160-as csatornáján láthatják minden nap 18 órától. A főszerkesztő elmondása szerint az UPC/Vodafone-al megvan a megegyezés de még nincs aláírva a szerződésük. Weboldalukat a tv2040.hu címen találják. 


2040tvbudaors2020 (4)

 

A TV 2040 első műsorát 2020. június 1-jén vették fel, ahol Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere arról nyilatkozott, hogy azért volt szükség egy új televízió létrehozására, mert a korábbinál többször jelezték, hogy gazdálkodási problémák vannak, ami miatt büntetőjogi feljelentést is tett a város.

Az interjúból az is kiderült, hogy koronavírus elleni védekezés körülbelül 100 millió forintjába került a városnak.

 

 

2040tvbudaors2020 (6)

 

„Eközben jöttek az elvonások, 170 millió forintot vontak el az Önkormányzattól. A továbbiakban pedig 160 milliárdot szeretne az állam beszedni szolidaritási hozzájárulás néven, amiből 3,5 milliárdot Budaörstől fognak elvonni” – mondta el Wittinghoff Tamás.

 

 

Megszorítások jöhetnek Budaörsön

 

Arra a  kérdésre, hogy mi lesz, ha kiürül a kassza, Wittinghoff Tamás szerint a Kormányzat akkor azt fogja mondani, hogy az önkormányzatok nem alkalmasak a feladataik ellátására.

„A fejlesztésekből és beruházásokból le kell majd faragnunk, mert nem tudjuk még, hogy mennyi bevételünk fog majd befolyni.”

 

 

2040tvbudaors2020 (1)

 

Nézzék meg a TV 2040 első teljes adását, amiben Wittinghoff Tamás az elvonásokkal kapcsolatban nyilatkozik:

 

 

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.