A Budaörsi Rendőrkapitányság munkája a közterületeken

(Budaörs, 2019. június 6. – Budaörsi Infó) 2019. május 30-án ülésezett a képviselő-testület, ahol többek között a Budaörsi Rendőrkapitányság a 2018. évi közbiztonsági helyzetről szóló beszámolóját is elfogadták. A beszámolót cikk-sorozatunkban ismerhetik meg, ez a sorozatunk második része.

 

 

A Budaörsi Rendőrkapitányság a közterületi munka szervezésénél figyelembe vette a bűnügyi és a szabálysértési statisztikai adatokat, valamint a lakosság részéről érkező, közrendet, közbiztonságot befolyásoló észrevételeket.

Ennek megfelelően a Budaörsi Közterület-felügyeleti Szolgálattal folyamatosan egyeztettek a szolgálat szervezése során.

 

 

budaors_rendorseg_01_2017_okt

 

Az elsődleges céljuk az volt, hogy a helyi lakossággal közvetlen kapcsolatba kerüljön a közterületen szolgálatot teljesítő rendőri állomány, és a lakosság által megfogalmazott problémákra reagáljanak.

Arra törekedtek, hogy a rendelkezésre álló erők és eszközök a mindenkori közbiztonsági és a bűnügyi operatív helyzethez igazodva a legoptimálisabban kihasználásra kerüljenek.

A rendészeti és a bűnügyi állomány az észlelt és bejelentett eseményekre azonnal reagált.

Több alkalommal közös ellenőrzéseket tartottak az illetékességi területen a bűncselekmények megakadályozása, felderítése, illetve visszaszorítása érdekében.

Megfelelő szolgálatszervezéssel, a társszervekkel szorosan együttműködve, az Önkormányzat támogatásával végezték a feladataikat.

Budaörs város frekventált bel- és külterületét, a hétvégi házas területeket, a lakótelepet, a Templom teret, a Kálvária domb, valamint a játszóterek környékét, Kő-hegy, Frank-hegy, illetve Kamaraerdő területét járőrszolgálattal, körzeti megbízotti szolgálattal rendszeresen ellenőrizték, amely a lakossági visszajelzések szerint látható és sikeres volt.

 


A közterületi jelenlét 2017. évhez képest 4%-kal emelkedett.


 

A Közterület-felügyelettel hétköznaponként állandó közös járőrszolgálat valósult meg, a városban rendezett rendezvények biztosítását sikeresen, az események közönségének teljes megelégedése mellett, közösen hajtották végre.

A Budaörsi Rendőrkapitányságon működő térfelügyeleti központban a hét minden napján 1 fő rendőr, 1 fő közterület-felügyelővel lát el szolgálatot, valamint további 1 fő rendőr 1 fő közterület felügyelővel teljesít térfigyelő járőrszolgálatot.

A Budaörsi Rendőrkapitányság állományából 2018. évben 216 fő, 2871 órában látott el lakosságorientált, valamint 328 fő, 5631 órában teljesített térfigyelő szolgálatot.

A Közterület-felügyeleti Szolgálat vezetésével napi kapcsolatot ápolnak, napi szinten
szerveznek közösen a szolgálatot a közterületi jelenlét és hatékonyság fokozása érdekében.

A közös munkát, kapcsolattartást, illetve a kommunikációt mindkét fél részéről kiemelkedőnek, példaértékűnek írták le a beszámolóban.

Az elmúlt évben Budaörs város területén tulajdon elleni szabálysértések közül lopás miatt összesen 101 db eljárás indult, melynek 30,7%-a, azaz 31 db az áruházak sérelmére elkövetett lopás volt.

Budaörs város területén az év végi ünnepekkel kapcsolatos rendőri feladatok végrehajtására
kiadott Intézkedési Terv alapján 2018. november 25. és 2019. január 13. közötti időszakban kiemelt figyelmet szenteltek a bevásárló központokra és azok parkolóira, valamint a Templom téren megtartásra kerülő Adventi vásárra, Karácsonyi rendezvényre, ünnepi szentmisékre.

 

budaors_regi_posta_epulete_rendorseg_2015marc27

 

 

A sorozat korábbi része:

Csökkent a bűncselekmények száma Budaörsön

 

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.