A Magyar Történelmi Szalon ismét előadást szervez Budaörsön

(Budaörs, 2017. május 10. – Budaörsi Infó) A Magyar Történelmi Szalon előadást szervez a Reformáció 500. évfordulója tiszteletére. A belépés ingyenes! 

 

 

Dr. Bitskey István irodalomtörténész, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, a Debreceni Egyetem professor emeritusa tart előadást a Reformáció 500. évfordulója tiszteletére „Reformáció és nemzettudat” címmel.

Időpont: 2017. május 10. szerda, 18 óra

Helyszín: Jókai Mór Művelődési Központ

Cím: 2040 Budaörs, Szabadság út 26.

 

1517. október 31-én Luther Márton kiszögezte 95 tételét a wittenbergi vártemplom kapujára és ezzel kezdetét vette a reformáció, amelynek 2017-ben van az 500. évfordulója. Az évfordulót ünnepelve a Reformáció Emlékbizottság „A megújulás lendülete” szlogent választotta, hogy felhívja a figyelmet arra, az 1517-ben történtek nem csak ötszáz évvel ezelőtt hoztak megújulást, hanem manapság is. Az est előadója lebilincselő stílusban elemzi a reformáció hatását a nemzettudat alakulására.

A rendezvényen gyűjtést végeznek a Magyar Történelmi Szalon rendezvényeire, valamint a Szűzanyát a kis Jézussal ábrázoló képoszlop (Bildstock) kőmunkálataira. A kerámia munkára, amelyet Petrás Mária Magyar Örökség Díjas és Príma Primissima Díjas keramikusművész készít, már összegyűlt az összeg.

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.