Szalagavató a Szent Benedek Iskolában

(Budaörs, 2017. január 17. – Budaörsi Infó) A budaörsi bencés középiskola megtartotta második szalagavatóját a Jókai Mór Művelődési Központban 2017. január 13-án, pénteken. A 2013-ban beiratkozott nappali tagozatos szakgimnáziumi osztály 23 diákja vehette magára a Szent Benedek-medálba fűzött szalagot.

 

 

Osztályfőnökük Kiszely Andrea tanárnő tűzte ki a diákok mellkasára a Hardi Titusz OSB főigazgató atya által megáldott szalagokat. Az ünnepségen fellépett többek között Szolnoki Péter zeneművész, a Bon-bon frontembere, valamint Hargitai Hanna, 10. A osztályos tanuló. A végzős diákok bécsi keringővel zárták az ünnepi műsort.

 

Az iskola igazgatója, dr. Czuczor Gergely által elmondott ünnepi köszöntő szavak:

„Nagy szeretettel és tisztelettel köszöntök mindenkit, aki jelenlétével megtisztelte iskolánk szalagavató ünnepségét! Köszöntöm meghívott vendégeinket, kollégáimat, a kedves szülőket, rokonokat, barátokat és titeket, kedves végzős diákok.

Két fa, együtt, testvéri lombban
egyek vagyunk sok fájdalomban,
örömökben és kényszerekben,
másképp tán élni is lehetetlen:
gyökereinkről ne szaladjunk,
tavaszban, őszben gyarapodjunk,
legyünk hívők, bátrak, kitartók:
az örök reményhez hasonlók
.”

 

Szabó Lőrinc idézett szavai mintha csak az itt ülő végzős diákjainkról szólna, akik két osztályból lettek összegyúrva. Ők azok, akik a Szent Benedek Iskola budaörsi tagintézményének második ballagó osztályát alkotják.

A 2013-ban indult két osztály: a kereskedelmi, marketing; valamint az informatikus osztály az első évfolyamban átesett rostálás következtében, a megélt közös próbatételek okán, testvérként olvadt össze, annak minden örömével és nem várt konfliktusával együtt. Most rátok nézve bátran mondhatom, hogy az „ötvözet” jól sikerült.  Gyönyörű hölgyekké, komoly fiatalemberekké váltatok az elmúlt években. Remélem, hogy a nevelőtestület fáradságos, lelkiismeretes munkája gyümölcsöt termett bennetek. Gyarapodtatok hitben, tudásban, emberségben.

 

Az alázatosság negyedik foka, ha valaki úgy engedelmeskedik, hogy a nehézségek és kellemetlenségek között is, sőt az elszenvedett méltánytalanságok ellenére is csendben, jó lélekkel megőrzi türelmét, a kitartásban el nem fárad, meg nem hátrál, az Írás szavas szerint: „Aki állhatatos marad mindvégig, az üdvözül.”

 

Kedves Diákok!

A Regulából idézett előbbi gondolat osztályfőnökötök Kiszely Andrea tanárnő habitusára illő sorokat tartalmaz. Ő az aki kovász volt köztetek, aki sokszor lecsendesített benneteket, aki kiállt értetek, aki néha még magatoktól is megóvott csöndes, következetes, humorral fűszerezett mondataival, kisugárzásával. Egytől-egyig nagyon sokat köszönhettek neki. Az iskola vezetőjeként ez úton is köszönöm, hogy elkísért benneteket idáig!

A középiskolai éveitek utolsó félévében is hallgassátok meg és kövessétek az ő szavait, kéréseit. Ha így tesztek, a most még félelemmel vegyes próbatétel, az érettségi eredménye sem marad majd el.

Az út végén ne felejtsétek majd el megköszönni szüleiteknek, nagyszüleiteknek, tanáraitoknak, hogy minden tőlük telhetőt megadtak számotokra, ami a felnőtté válásotokhoz kellett. Igaz, hosszú még az út az érettségiig, sok munka vár még rátok. A tudásbeli növekedés szent dolog, nagy titok! Ne tékozoljátok el az előttetek álló hónapokat!

 

Ha bármikor elcsüggednétek az úton, idézzétek fel Ady Endre sorait:

Mikor elhagytak,
Mikor a lelkem roskadozva vittem,
Csöndesen és váratlanul
Átölelt az Isten
.”

 

Kedves Végzősök!

A Szent Benedek Általános Iskola, Középiskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium vezetősége és tantestülete nevében kívánok nektek szorgalmas munkával teli tavaszi félévet; egészséget, türelmet és kitartást a tanuláshoz és a vizsgákhoz!”

 

szentbenedekszalagavato (1)

 

(Budaörsi Infó / Fotó: Schwáb Robin)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.