Év-forduló 2016/17 – Közösségépítő események a Kamaraerdei Közösségi Házban

(Budaörs, 2017. január 17. – Budaörsi Infó) A Budaörsi Infó szerkesztősége – hagyományteremtő szándékkal – arra kérte a budaörsi közösségi színterek vezetőit, hogy értékeljék az elmúlt évet, és mondják el, hogy mi az, amit a 2017-es évben szeretnének megvalósítani Budaörsön. Sorozatunk következő részében a Kamaraerdei Közösségi Ház vezetőjének, Kovácsné Lupas Adriennek a beszámolóját olvashatják.

 

 

Kovácsné Lupas Adrienn beszámolója:

 

2016  novembertől megújult  a Mesés népi játszóház, nemcsak táncolnak, zenélnek a gyerekek, hanem hagyományos egyszerű étkek készítésével is foglalatoskodnak.

Új tanfolyam indult novembertől 1-3 éves babáknak! Minden csütörtökön 10-órától az Izgő-mozgó klub!

A játékos, zenés baba-mama foglalkozás során a pici babák egyensúly és ritmusérzéke folyamatosan fejlődik, miközben tipegünk, topogunk, tapsolunk, mórikázunk.
Mindemellett a csúszás, mászás, ringatással egybekötött vidám délelőtti óra alkalmával keresünk, kutatunk, meséket, verseket, mondókákat hallgatunk, dúdolgatunk, tanulhatunk.
Tanfolyam vezető: Almási Misi  gyerek zumba oktató, sokak által kedvelt Misi bohóc.

Zenés, játékos, kézműves foglalkozást indítunk februártól 3-10 éves gyermekeknek, …ahol együtt éneklünk, zenélünk, új és ismerős játékokat játszunk, és közösen alkotunk csodákat az évkörrel együtt haladva.

Testet és lelket „kényeztető” programokat  szervezünk minden hónapban decembertől a babáknak,  indiai babamasszás keretében.

A Kamaraerdei Közösségi Ház  rendezvényei egyre népszerűbbek, évről évre több a vendég a  színes kulturális szabadtéri programjainkon. Azt a célt tűztük ki, hogy 2017-ben is közösségépítő eseményeket szervezünk, családi napokat. Önismereti, terápiás csoportoknak, valamint spirituális rendezvényeknek egy igényes, vonzó környezetben szeretnénk helyt adni.

 

 

2016_kamaraerdonapja (67)

 

A kamaraerdei óvoda dolgozóinak szeretetteljes segítségét gyermeknapi és sport-rendezvényeinken  az elmúlt évben is  nagy örömmel fogadtuk, bízunk abban, hogy a  megkezdett úton tovább haladva együtt munkálkodunk majd az itt élő emberek javára szívvel-lélekkel.

 

16_05_28_kamaraerdo_napja3

A városban működő  társ intézményekkel, támogatókkal, Kamaraerdei Részönkormányzattal, a tanfolyamokra és a rendezvényekre járókkal együttműködve  kívánom   elérni  azt a kitűzött célt, melyet a Kamaraerdei  Közösségi Ház  mottója  foglal találóan magába:

„ A közösség valahová tartozás és nyitottság, ugyanakkor szeretet is minden ember iránt. Más szóval úgy is mondhatnánk, hogy a közösséget ez a három tényező határozza meg: minden embert szeretni, egymással szorosan összetartozni, és megélni a küldetésünket.” (Jean Vanier)

 

A sorozat előző részei:

Év-forduló 2016/17 – Dr. Gajdos-Frank Katalin: 30 éves a Heimatmuseum

A Városi Könyvtár új igazgatójának első éve

Év-forduló 2016/17 – A lakótelepi Közösségi Házban folyamatosan emelkedik a látogatók száma

Év-forduló 2016/17 – Márton Júlia: a kiállítások éve volt az Ifjúsági Klubban

Év-forduló 2016/17 – Programsorozatok a Jókai Mór Művelődési Központban

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.