Év-forduló 2016/17 – Márton Júlia: a kiállítások éve volt az Ifjúsági Klubban

(Budaörs, 2017. január 11. – Budaörsi Infó) A Budaörsi Infó szerkesztősége – hagyományteremtő szándékkal – arra kérte a budaörsi közösségi színterek vezetőit, hogy értékeljék az elmúlt évet, és mondják el, hogy mi az, amit a 2017-es évben szeretnének megvalósítani Budaörsön. Sorozatunk negyedik részében a Városi Ifjúsági Klub vezetőjének, Márton Júliának beszámolóját olvashatják.

 

 

A Városi Ifjúsági Klubban idén is folytatódtak a nagysikerű programsorozatok, mint például a Szülők Akadémiája, ahol vendégünk volt többek közt Oravecz Nóra, Kozma-Vizkeleti Dániel, Szily Nóra és Kepes András is.

A másik évek óta sikerrel futó havi programunk a WANTED tehetségkutató, amin keresztül minden hónapban más-más ifjú budaörsi művész mutathatja meg alkotásait a Klub falain belül.

 

16_10_05_wanted_ifjusagiklub-1

WANTED tehetségkutató kiállítás

 

Ezen kívül folytatódtak a családos mozi alkalmak, szerveztünk jótékonysági koncertet az egyik budaörsi család számára, akiknek leégett a házuk, és óriási sikerrel zajlott az első saját szervezésű zenei tehetségkutató gitárversenyünk is, amelynek ifjú győztesei az idei Budaörs Fesztivál egyik újdonságaként léptek színpadra májusban.

 

2016_marc_19gitarverseny_ifiklub1

A Gitárverseny résztvevői

 

2016 többek közt a kiállítások éve volt nálunk, hiszen különböző témában sikerült megnyerni a budaörsi családokat: volt hüllő kiállítás kígyókkal és kaméleonokkal, majd kisállat bemutató is,ahol a nyulaktól kezdve a kecskékig mindenféle állatot megsimogathattak az érdeklődők, emellett az iskolások nagy örömére megszerveztük az emberi testet bemutató “Testünk a csoda” kiállítást is, amely négy napon át várta a látogatókat, de a vasútmodellek iránt érdeklődőnek is szereztünk meglepetést a három napos Vasútmodell kiállítással novemberben. 2016-ban több új kezdeményezést is indítottunk, aminek reméljük lesz majd hagyománya: ilyen volt az ifjúsági szemétszedés a Föld napja alkalmából, és az Ifjúság fájának felállítása is a Klub belső kertjében.

 

ifjusag_faja_varosi_ifjusagi_klub13

Az Ifjúság Fájának ültetése

 

testunkacsoda_ifiklub-2

“Testünk a csoda” kiállítás

 

A nyári szezonban sem unatkoztunk: egyik napközis tábor követte a másikat, többek közt volt drámatábor, zenei tábor, robotika tábor, sőt még opera tábor is.

 

robotszumo2016_3

Robotika Nap

 

A táncoslábú vendégeknek sem kellett panaszkodniuk, hiszen óvodás kortól felnőtt korig kínáltunk vidám programokat: a kubai salsa tanfolyam sikerén felbuzdulva beindultak a havi rendszerességű, felnőtteknek szóló salsa partik,  ugyanakkor kicsikről sem feledkeztünk meg,a tavaszi „örömtáncház” igazi siker volt, ahol a Gandharvák felemelő muzsikájára ropták a gyermekek és szülők egyaránt.

 

16_05_22_oromtanc_gandharvak_ifiklub10

„Örömtáncház”

 

Ősszel pedig főként a tinédzser korosztálynak kedvezve a Children of Distance, magyar rapbanda lépett színpadra a Klubban. A Budaörsi Latinovits Színház egyre több gyermekdarabot hoz el a Klub falai közé, így a színházi programokban sincs hiány. Az évek óta futó szakköreink száma egyre bővül, a diákszínpad heti kettő,a salsa heti három, a művészi torna óvodásoknak két, a robotika pedig négy alkalommal zajlik hétköznap délutánonként. Emellett továbbra is hatalmas sikerrel fut a Bakai Gyöngyi által vezetett kortárs segítő képzés, azaz a Pszichokuckó.

A jó gyakorlatokat az új évben is szeretnénk tovább vinni, de készülünk néhány meglepetés programmal is, ami az idén már sajnos nem fért bele a sűrű programtervbe. 2017-ben szeretnénk nagyobb hangsúlyt fektetni a prevenciós programokra, a bővítjük a kortárs segítő képzés foglalkozásokat, új foglalkozásként indul februártól a játékos matematika szakkör iskolásoknak, szervezünk ifjúsági tánctanfolyamokat majd, és iskolai tanrendhez köthető programokat is. Az év során szeretnénk ismét tehetségkutatót szervezni és igyekszünk néhány meglepetés vendéget is elhozni a budaörsiek számára.

Reméljük, hogy 2017-ben nem lesz olyan budaörsi lakos aki legalább egyszer ne jönne el a Klub valamely programjára!

 

 

A sorozat előző részei:

Év-forduló 2016/17 – Dr. Gajdos-Frank Katalin: 30 éves a Heimatmuseum

A Városi Könyvtár új igazgatójának első éve

Év-forduló 2016/17 – A lakótelepi Közösségi Házban folyamatosan emelkedik a látogatók száma

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.