Wittinghoff Tamás: Semmit nem cáfol a minisztérium cáfolata – sőt!

(Budaörs, 2015. április 23. – Budaörsi Infó) Wittighoff Tamás 2015. április 22-ei sajtónyilatkozatában arról olvashattunk, hogy csapdát állított a kormány a Budaörs felé autózóknak. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium erre a közleményre kiadott egy “cáfolatot”, amelyben megerősíti, hogy valóban csak az Egér útnál lehet elhagyni az M1-M7-es autópálya bevezető szakaszát, ha nincs érvényes Pest megyei matricánk.

 

 

Wittinghoff Tamás, Budaörs Város polgármestere 2015. április 23-ai közleményében azt írja, hogy meglepve olvasták a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tegnapi közleményükre kiadott “cáfolatot”, amelyben megerősítik, hogy valóban csak az Egér útnál lehet elhagyni az M1-M7-es autópálya bevezető szakaszát, ha nincs érvényes Pest megyei matricája az utazónak.

 

“Magam is pont ezt kifogásoltam. Arról már nem tesz említést a közlemény, hogy az Egér út előtt miért nincs kitáblázva, hogy a csomópontot követően fizetős autópálya-szakasz következik, s hogy ez az utolsó lehajtási lehetőség. Tegnap este 8 órakor legalábbis ilyen tábla sehol nem volt. Aki például az Egér útnál hajt fel az autópályára, azt sem figyelmezteti semmi, hogy matricát kell vásárolnia.

A minisztérium közleménye ráadásul sajnálatos módon összekeveri a lakott terület vége jelzést a közigazgatási határral. Igaz, egyiknek sincs köze egy út besorolásához. A budapesti lakott terület végét jelző tábla után a fővárosi külterület következik, majd kilométerekkel később kezdődik Pest megye, amit tábla is jelöl. (Ez egyben Budaörs eleje, valamint Budapest vége.)  A megyehatárt jelző tábla után jelenik meg az első figyelmeztetés, hogy díjköteles út következik. Ekkor még el kellene tudniuk hagyni az autósoknak az utat. A megyehatárt követő első lehajtó pedig a budaörsi benzinkútnál található. 

A minisztérium egyebek közt Martonvásárt idecitáló reagálásának szakmaiságát és felkészültségét inkább nem minősítem, álláspontunkat semmi nem támasztja jobban alá, mint a mellékelt kis videó, melyet az interneten találtunk.

 

 

Ezért fenntartjuk követelésünket: a budaörsi benzinkútig lehessen ingyenesen használni az M1-M7-es autópályát! Így érvényesülhet itt is a kormány által hangoztatott, és az ország más területein bevezetett alapelv, hogy ti. a megyehatárt követő első lehajtónál még következmények nélkül el lehet hagyni az autópályát.”

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

1 Komment

  1. […] 26. – Budaörsi Infó) Az M1-M7-es autópálya bevezető szakaszának fizetőssé tétele sokban érintette Budaörsöt. Wittinghoff Tamás polgármester többször is erélyesen fellépett ez ügyben. A polgármester […]

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.