A megmaradt budaörsi posták – “A Posta képviselőjével való találkozót aligha lehet egyeztetésnek nevezni”

(Budaörs, 2015. március 16. – Budaörsi Infó ) 2015. március 16-ától a Budaörs 2-Kamaraerdő posta (Budaörs, Kismartoni utca 45.) és a Budaörs 3-as posta (Budaörs, Szivárvány utca 3.) megszűnnek. A Magyar Posta öt postahivatalt sorolt fel közleményében a helyettesítésükre, amiket a továbbiakban is használhatnak a budaörsiek. A Magyar Posta sajtószóvivője konkrét kérdéseinkre nem igazán válaszolt az ügy kapcsán. Wittinghoff Tamás polgármester az önkormányzat és a posta közötti, a bezárásokat megelőző egyeztetésekre vonatkozóan elküldte észrevételeit szerkesztőségünknek.

 

 

Wittinghoff Tamás, a Postabezárások Budaörsön- A Magyar Posta válaszolt is, meg nem is című cikkünkkel kapcsolatban a következő észrevételeket tette.

“A Magyar Posta Zrt postabezárási szándékáról 2014. év végén értesült az önkormányzat. Akkor levélben kértük, hogy 2015. év nyár közepéig halassza el a döntést és addig közösen keressünk, találjunk olyan megoldást, amellyel ez a lépés elkerülhető. Ezt követően több ízben váltottunk levelet, történt egyeztetés, melyen Kálóczi Imre alpolgármester úr is részt vett, aki külön is igyekezett megoldást találni.”

Hozzátette, hogy ezt valóban követte egy újabb megbeszélés, melyen a posta képviselője elmondta, hogy a kérésüket teljesíteni nem tudják, 2015. márciusában a két postahivatalt bezárják.

„Több alternatívát javasoltunk e megbeszélésen is, de érdemi választ nem kaptunk rá, csak a bezárás tényéről szóló tájékoztató levelet ezt követően. Így tehát a cikkben szereplő állítás nem állja meg a helyét, „a Magyar Posta Zrt természetesen egyeztetett Budaörs Város Önkormányzatával, a tárgyalások részleteiről – tekintettel a korrekt partneri viszonyra – nem áll módjukban bővebb információt rendelkezésünkre bocsátani.”

A Posta képviselőjével való találkozót aligha lehet egyeztetésnek nevezni, hiszen ott a két helyszínnek a márciusi bezárását jelentette be a Posta, javaslatainkat nem vette figyelembe. Mindez – számomra is elfogadhatatlan módon – hátrányos a budaörsieknek.

Az elmúlt évek folyamán, ez évig valóban korrekt partneri kapcsolatban volt a Magyar Posta Zrt és Budaörs Önkormányzata.

Erre való tekintettel, nem gondolom, hogy ne lenne lehetséges a Posta részéről a tárgyalások részleteiről bővebb információt Önökkel megosztani.”

 

magyar_posta_budaors_07_lakotelep_kisposta_2015febr

A bezárt lakótelepi “kisposta”

 

Arra a kérdésre, hogy a bezárások eldöntése kapcsán mennyire ismerte a Magyar Posta a helyi viszonyokat, álljon itt egy kis “útbaigazítás” arról, hogy a megmaradó posták hogyan is helyezkednek el Budaörsön. Az ajánlott alternatív postahivatalok közül kettő a bevásárlóközpontokban van, egy pedig gyakorlatilag kint van a város szélén!

Megterveztük az útvonalat a helyi posták között, és kiszámoltuk, hogy a kieső posták miatt milyen távot kell azoknak megtenni, akik mégsem tántorodtak el attól, hogy feladják a leveleiket vagy a csekkjeiket. Természetesen ezek a távok hozzávetőlegesek, a bezárt postahivatalok helyéhez viszonyítottak.

 

postak_utcai

 

Ha megnézzük a távolságokat, akkor a Kamaraerdőn élők röpke 3 km-re találnak is maguktól egy másik postát, ahová elmehetnek ügyeket intézni. Ha nincs kocsijuk 44 perc alatt vígan sétálva elmehetnek a Kinizsi utcába.

 

Aki eddig a Budaörs 2-Kamaraerdő postát használta (Budaörs, Kismartoni utca 45.) az a továbbiakban a következő lehetőségek közül választhat.

 

1. Budaörs, Szabadság út 74.

Gyalog:  1 óra 5 perc – 4,4 km

Kocsival: 11 perc – 4,4 km

 

2. Budaörs, Sport utca 2-4.

Gyalog: 58 perc – 3,9 km

Kocsival: 10 perc – 10 km

 

3. Budaörs, Gyár u. 2

Gyalog: 2 óra 13 perc – 8,9 km

Kocsival: 16 perc – 9,5 km

 

4. Budaörs, Kinizsi utca 1-3 (a legközelebbi posta)

Gyalog: 44 perc – 3 km

Kocsival: 8 perc – 3 km

 

5. Budaörs Szabadság utca 134.

Gyalog: 1 óra 49 perc – 7,3 km

Kocsival: 14 perc – 7,9 km

 

A Budaörs 3-as posta (Budaörs, Szivárvány utca 3.) helyett is másik postát kell választanunk. Lássuk melyik van a legközelebb.

 

1. Budaörs, Szabadság út 74.

Gyalog:  23 perc – 1,5 km

Kocsival: 3 perc – 1,9 km

 

2. Budaörs, Sport utca 2-4. (a legközelebbi posta)

Gyalog: 15 perc – 1 km

Kocsival: 2 perc – 1,2 km

 

3. Budaörs, Gyár u. 2

Gyalog: 1 óra 7 perc – 4,5 km

Kocsival: 6 perc – 4,6 km

 

4. Budaörs, Kinizsi utca 1-3

Gyalog: 40 perc – 2,7 km

Kocsival: 5 perc – 2,8 km

 

5. Budaörs Szabadság utca 134.

Gyalog: 43 perc – 2,9 km

Kocsival: 4 perc – 3 km

 

posta5-1

posta5-2

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.