LÁSS SZÍVVEL! – Érzékenyítő Családi Nap Budaörsön

(Budaörs, 2015. február 08. – Budaörsi Infó) LÁSS SZÍVVEL! Érzékenyítő Családi Nap lesz a Városi Ifjúsági Klubban a BULÁKE közreműködésével. Tapintható kiállítás, illatfelismerő játék, zumbaóra és kutyás bemutató vár kicsiket és nagyokat! Fellép: AGÁRDI SZILVIA (The Voice és A Dal énekesnője) és Weszely Ernő zongora- és harmonikaművész.

 

 

Márton Júlia a Városi Ifjúsági Klub vezetője a Budaörsi Infónak elmondta, hogy a programokra minden érdeklődőt szeretettel várnak, hisz a belépés ingyenes.

 

Február 14-én, Valentin-napjára szervezték a családi érzékenyítő napot, ez tudatos lépés volt a szervezők részéről?

„Szerettük volna, hogy minél színesebb, változatosabb legyen ez a nap, tele programokkal, viszont a sok résztvevővel való időpont-egyeztetés végül a február 14-ét eredményezte. Azonban fontos, hogy nem csak párokat, hanem egész családokat szeretnénk megszólítani a rendezvénnyel.”

 

Kik vettek részt a program megszervezésében?

„Az Ifjúsági Klub csapata még a nyáron elhatározta, hogy 2015-ben rendszeresen fogunk érzékenyítő családi napot szervezni a budaörsiek számára. Mostani programunk a látássérült emberek társadalmi megítélését kívánja fókuszba állítani, e célból első körben a BULÁKE-t kerestük meg együttműködő partnerként, akiktől nagyon sok segítséget, ötletet kaptunk, hogy kiket érdemes felkeresnünk, mivel tehetnénk még érdekesebbé a rendezvényt.

A következő érzékenyítő családi napunk 2015. április 11-én lesz, amikor az Alapítvány a Dadogókért szervezettel közösen rendezünk egy hasonló eseményt.”

 

Miért tartják fontosnak az ilyen jellegű programokat?

„Fontosnak tartjuk, hogy a fogyatékkal élők helyzetéhez a felnőttek és gyerekek egyaránt közelebb kerüljenek. Gyakori eset, akár a felnőtteknél is, hogy ha egy fogyatékkal élővel találkoznak, zavarba jönnek, és hirtelen nem tudják, hogy mit tegyenek abban a szituációban. Ezt szeretnénk segíteni, hogy minél ritkábban forduljon elő ilyesmi. Ha már gyerekkorban valamilyen játékos formában közel kerülünk a különböző fogyatékos emberek életéhez, később természetesen tudjuk kezelni és megérteni ezt az állapotot.”

 

Mondjatok néhány szót a programokról. Milyen érdekességek várják majd a kicsiket és nagyokat?

„A napot Agárdi Szilviával, a The Voice és A Dal egyik énekesnőjével nyitjuk meg, aki a koncert mellett saját tapasztalatairól is beszélni fog, majd a BULÁKE szervezésében különböző játékos feladatokon, eszközbemutatókon keresztül mutatjuk be az érdeklődőknek a látássérültek mindennapjait.

Ezután a Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány látogat el hozzánk, akik kutyás bemutatókkal és a közönséget bevonó feladatokkal érkeznek. Ezt követően zumbabemutató várja a családokat Tószegi Lászlóval és látássérült növendékeivel, amihez lelkes csatlakozókat is várunk. Végül Weszely Ernő eMeRTon-díjas zongora- és harmonikaművész koncertjével zárjuk a napot. Továbbá a fenti kistermünkben egész napos „Tapintható kiállítás” lesz látogatható a Kézzelfogható Alapítvány közreműködésével, amely biztos, hogy új élményt tartogat a vendégek számára.”

 

Van alsó és felső korhatár, vagy bárki részt vehet?

„Természetesen az Érzékenyítő Családi Nap mindenki előtt nyitva áll, aki egy olyan napot szeretne eltölteni, ami kicsit más, mint a többi, és szeretne érdekességeket hallani, látni, tapasztalni. Azonban a programokat úgy igyekeztünk összeállítani, hogy főleg a gyerekek számára legyen változatos és élvezhető.”

 

Hol lesznek konkrétan a programok, és mettől meddig tartanak majd?

„A programok a Városi Ifjúsági Klub nagy és kis termében lesznek látogathatóak 2015.02.14-én, szombaton 10:00-13:00-ig.

 

lassszivvel

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.