Eurovíziós Dalfesztivál 2015 – A Dal – Csemer Boggie nyerte az utolsó elődöntőt

Csemer Boglárka Boggie nyerte A Dal című showműsornak, az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatóversenyének harmadik, utolsó elődöntőjét szombaton. Rajta kívül a zsűri döntése alapján Wolf Kati, Gájer Bálint, Mujahid Zoltán és az Other Planet formáció, a tévénézők szavazataival pedig a Spoon együttes jutott tovább, ezzel teljessé vált a középdöntő mezőnye.

 

A legtöbb pontot, 46-ot Csemer Boglárka Boggie kapta a zsűritől, aki a Wars for Nothing című dallal nyerte meg az utolsó elődöntőt. A második helyen 45 ponttal az a Wolf Kati végzett Ne engedj el! című dalával, aki 2011-ben már képviselte Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon. 42 pontra értékelte a zsűri az Other Planet formációt és az Untold Story című dalt. Gájer Bálint That’s How It Goes című dala 40, Mujahid Zoltán Beside You című száma pedig 39 pontot kapott a zsűritől.

 

eurovizios_dalfesztival_2015_harmadik_elodonto_gyoztes_boggie

Az M1 és a Duna World csatornán élőben közvetített második elődöntőben a négy zsűritag – Rúzsa Magdi énekesnő, Rákay Philip, az MTV Zrt. vezérigazgató-helyettese (a zsűri elnöke), Csiszár Jenő, az MTVA program-főtanácsadója és Pierrot előadó, dalszerző, producer – mellett az ötödik zsűritag a közönség volt. A nézők sms-ben vagy egy mobil applikáció segítségével szavazhattak a produkciók elhangzása alatti három percben 1-től 10 pontig. Ezeket összesítették, átlagolták és hozzáadták a négy zsűritag pontjaihoz, így lett meg öt továbbjutó. A hatodik továbbjutó a tévénézők szavazataival a Spoon lett a Keep Marching On című dallal, így ez az együttes is bekerült a középdöntőbe, amelynek így teljessé vált a mezőnye.

 

eurovizios_dalfesztival_2015_harmadik_elodonto_gyoztesek

A Dal 2015 eddigi két elődöntőjéből a Passed Mesmerize, Tóth Vera Gyémánt, Dallos Bogi World of Violence, Szűcs Gabi Úgysem felejtesz el, a Karmapolis Time Is Now, Antal Timi Woke Up This Way, Szabó Ádám Give Me Your Love, Oláh Gergő A tükör előtt, Ív Fire, a Pankastic! Kicsi a világ, de nagy világ, Éliás Gyula Jr. és a Fourtissimo Run to You, valamint a New Level Empire Homelights című dala került a középdöntőkbe,

A középdöntőket február 14-én és 21-én rendezik meg. A Dal február 28-i döntőjébe nyolc produkció jut, a győztes képviseli Magyarországot az idei, 60. Eurovíziós Dalfesztiválon május 19. és 23. között az osztrák fővárosban, Bécsben.

Az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatójába 351 dalt neveztek, közülük az előzsűri 30-at juttatott az elődöntőkbe.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.