Gyere el és mutasd meg, mit tudsz Budaörsön!

2013. május 11-12-én egyedülálló rendezvény születik a budaörsi Kika áruházban. Teret és mikrofont kap kicsi és nagy, táncos lábú és dalos pacsirta, fiú és lány, valamint a felnőtt korosztály is! A kezdeményezés célja a tehetségek minél szélesebb körű megmutatása és a tehetséggondozás. A rendezvényhez olyan sztárok csatlakoztak, mint Südi Iringó, valamint Nyári Aliz és Nyári Edit.

Manapság egymást érik a különböző tehetségkutató műsorok a TV-ben, ahol bárki megmutathatja énekes, táncos vagy épp hangszeres tudományát, korra-nemre való tekintet nélkül. Most itt a lehetőség, hogy egy ennél sokkal személyesebb keretben láthassunk fiatalokat és idősebbeket, amatőröket és profikat egyaránt. A budaörsi Kika áruház ugyanis életre hívta Zenei Majális című rendezvényét, amely során az oda látogatók a legkülönfélébb produkciókban gyönyörködhetnek. Fellépnek zeneiskolák és művészeti iskola növendékei, néptánc, hastánc és hip-hop tánc művelői (pl. Jamland Tánciskola ReTo csoportjaival, valamint a Quantum XXL formációból ismert fiúk iskolája, a Blacktime Tánciskola is eljön), hallhatjuk a Kiss Gitársuli előadását, valamint gitárvirtuóz és zongoraművész produkcióját is. A szombati nap sztárfellépője Südi Iringó és TáncStúdiójának előadása lesz, több alkalommal is.

Mint Iringótól megtudhattuk, örömmel csatlakozott a rendezvényhez, mert nagyon fontosnak tartja, hogy egy tehetséges kisgyermeknél minél előbb kiderülhessen, miben igazán jó. „Ez nem csak következő kiskamasz, kamasz és fiatal felnőtt éveit határozza meg – kezdi Iringó-, hanem az egész Élethez való hozzáállását és abban való érvényesülését. Meggyőződésem, hogy aki versenysportban eltölt néhány, vagy akár sok-sok évet, megtanul kitartónak, alázatosnak és szorgalmasnak lenni, és ez élete minden területére pozitív hatással tud lenni. Én is látom tanítványaimon, akár rövid idő alatt is, milyen gyors fejlődést tudnak produkálni, TáncStúdiómon belül épp ezért a lehető legszélesebb skálán tanítunk táncokat, mindenféle korosztálynak”– mondja Iringó.

Vasárnap több énekes előadót is hallhatunk, például Bánhidy Andrást, az Álmok útján maxi CD szerzőjét, vagy a Duka Jazz Session koncertjét. A nap sztárprodukciója Nyári Aliz és Nyári Edit nevéhez köthető! A tehetséges testvérpár is lelkesen vesz részt a kezdeményezésben. „Nagyon fontosnak találom a tehetségek felfedezését és gondozását – kezdi Edit. Gyermekkorunkban testvéremmel Alizzal együtt már korán megmutatkozott a zene iránti szeretetünk és tehetségünk. Ezt követően szüleink mindig nagy hangsúlyt fektettek a zenei tanulmányainkra és a tehetséggondozásra. Ezért egy nagyszerű dolognak tartjuk a Kika áruház kezdeményezését, hogy teret adnak a tehetségeknek a bemutatkozásra. Ez valaminek a kezdete lehet, akár egy életre meghatározó módon” – hallhatjuk Edittől.

Testvéréhez hasonlóan Aliz is határozottan támogatja a fiatal tehetségek mielőbbi felkutatását. „A tehetség még önmagában nem elég – mondja Aliz-, de szükséges ahhoz, hogy elkezdődjön egy folyamat, amely során a felfedezett képességet fejlesztjük, csiszoljuk. Legyen ez a tehetség akár a zenében, sportban, táncban vagy a képzőművészetben egyaránt. Ehhez a fejlődéshez kitartás, szorgalom, elhivatottság és sok-sok munka szükséges. Minél előbb kiderül a tehetség, annál nagyobb esély van arra, hogy megfelelő irányban és úton haladjon és sikeressé váljon az ember azon a területen, amelyben kiemelkedő képességei vannak” – fejti ki Aliz.

Egy nagyon színvonalas zenei rendezvénnyel egybekötött, kellemes családi program vár tehát ránk 2013. május 11-12-én a budaörsi Kikában, ahol zenei kiállítókkal, „Hangszersimogató” sátorral, dobversennyel egybekötött dobkiállítással, kottakiállítással és zenei 5 próbával, valamint gyermekeknek és felnőtteknek szóló zenei kvízzel és kézműves foglalkozásokkal is találkozhatunk. Nem utolsó sorban pedig a hétvége sztárfellépőivel akár egy közös fotót is készíthetünk!

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.