Fidesz: Bajnai Gordon kérjen bocsánatot!

A Fidesz bocsánatkérésre szólította fel Bajnai Gordont, mert az Együtt 2014 “tisztességtelen adatgyűjtése” a kormánypárt szerint akár a 2014-es választások tisztaságát is befolyásolhatja.

 

 

Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez eljuttatott közleményében úgy fogalmazott: Bajnai Gordon pénteken gyakorlatilag beismerte, hogy törvénytelenül gyűjtött adatokat a magyar emberektől, és csak az adatvédelmi hatóság felszólítása után hagyta abba a törvénysértést.

“Felháborítónak tartjuk, hogy az Együtt 2014 nem talál kivetnivalót abban, hogy a magyar állampolgárok legérzékenyebb adatait külföldre továbbítja” – írta, hozzátéve: Bajnai Gordon heteken át titkolta, hogy miféle politikai és nem politikai célokra használják a magyar emberek adatait.

Kocsis Máté közlése szerint Bajnai Gordon az elmúlt hetekben úgy gyűjtött érzékeny adatokat a magyar állampolgárokról, hogy senki nem tudta, mely Európán kívüli országokba továbbítják azokat. “Az adatexport tényét a beleegyező nyilatkozat szövege is bizonyította” – fogalmazott a politikus, aki úgy látja, hogy “a tisztességtelen adatgyűjtés akár a 2014-es választások tisztaságának befolyásolására is alkalmas”.

A Fidesz kommunikációs igazgatója hozzátette: elfogadhatatlan, hogy az “Együtt 2014 korábban még meg is fenyegette az adatvédelmi hivatal vezetőjét” azzal, hogy a jogállamiság fontos próbája lesz, miként dönt az ügyben. Megnyugtató, hogy az adatvédelmi hatóság nem hagyta, hogy Bajnai Gordon politikai nyomást gyakoroljon rá – írta Kocsis Máté.

Közölte: “a hatósági döntés után Bajnai Gordonnak bocsánatot kell kérnie mindazoktól, akiket becsapott és adatait törvénytelenül felhasználta”, emellett választ kell adnia arra, hogy megsemmisíti-e a törvénytelenül szerzett adatokat.

A Haza és Haladás Egyesület pénteken közölte, hogy Péterfalvi Attila, az adatvédelmi hatóság vezetője megszüntette az Együtt 2014 toborzó akciójával kapcsolatos adatvédelmi vizsgálatot. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság vezetője tudomásul vette és nyugtázta azokat a technikai jellegű módosításokat, amelyeket, korábbi kérésének megfelelően, az egyesület végrehajtott – írták.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.