Vasas Vanda lett a Miss Colours Hungary 2013 győztese, kerekesszékes szépségkirálynője

A 2013. március 9-én megrendezett Miss Colours Hungary 2013 kerekesszékes szépségversenyt a húszéves Vasas Vanda nyerte, valamint a közönségdíj is őt illette. Udvarhölgyei Váczi Anita (2. helyezett) és Almási Nikolett (3. helyezett) lettek. Ferenczi Tünde nyerte a legsportosabb hölgynek járó díjat, amit Dr. Simicskó István, sportért és ifjúságért felelős államtitkár adott át.

 

 

A szombat este megrendezett kerekesszékes szépségversenyt Dr. Simicskó István sportért és ifjúságért felelő államtitkár, a rendezvény fővédnöke nyitotta meg. Ezután Pataki Zita, az RTL Klub műsorvezetője köszöntötte a vendégeket.

A rendezvényen Radics Gigi is fellépett, aki az “Úgy fáj” című dalát adta elő. Papp Szabolcs, a Nem Adom Fel Alapítvány képviseletében elmondta, hogy alapítványuk a „Mindenki elég gazdag ahhoz, hogy másoknak segítsen” értékrend mentén jött létre. Céljuk, hogy megerősítsék az emberekben, hogy “bármilyen háttérből is jövünk, mindannyian elég gazdagok vagyunk ahhoz, hogy másoknak segítsünk”, amire remek példa a Miss Colours Hungary szépségverseny is.

Kazány Tibor főszervező, a Colours Rehab Kft. ügyvezetője elmondta, hogy fontosnak tartja bemutatni, hogy a kerekesszékes emberek is élhetnek teljes életet: „Számos további eredményt sorolhatnék, mint a szakmai szervezetek felkérései, az emberek pozitív visszajelzései, de a lényeg, hogy a Miss Colours Hungary szépségverseny hatására úgy gondoljuk, elindult a szemléletváltás a mozgáskorlátozottakkal kapcsolatban azáltal, hogy bemutattuk, a szépség sokszínű, és bármilyen akadályt át lehet lépni”. A szépségverseny kapcsán egyre több döntéshozóhoz jut el az akadálymentesítés ügye is. Vasas Vanda egy éven keresztül viseli majd a koronát, és nagykövetként segíti az akadálymentesítés ügyét.

A jegyvásárlásból származó bevételt a szervezők felajánlották a a Pető András Nevelőképző és Nevelőintézetnek.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.