USA: mennydörgés és hóvihar tombol

Mennydörgéses hóvihar bénította meg a közlekedést csütörtökön az Egyesült Államok középső régióiban. Az ítéletidő összesen mintegy 60 millió embert érint, 20 államban, csaknem 2 millió négyzetkilométeren.

 

 

Az érintett területen számos helyen zárva maradtak a közhivatalok és az iskolák.

Kansas, Nebraska, Texas, Oklahoma és Illinois nagy része fehérbe öltözött. A kansasi Dodge City környékén 46 centiméter hó esett. Jay Nixon, Missouri állam kormányzója szükségállapotot hirdetett a 25 centiméteres, lucskos hótakaró miatt.

Szükségállapot van a missouri Kansas Cityben is, ahol a repülőteret is bezárták az 1912 óta nem tapasztalt intenzitású hóvihar miatt, amely 30 centiméternyi csapadékot hozhat. Járatokat kellett törölni St. Louis, Dallas/Fort Worth, Chicago és Denver repterein is. Vékony hóréteget jelentettek az arizonai, az új-mexikói és a dél-kaliforniai sivatagokból is.

Miközben a hóvihar északon Észak- és Dél-Dakota állam felé tart, délen, Arkansasban és Missouriban jeges, helyenként tornádókkal kísért zivatarok keserítették meg a helyiek életét. Az özönvízszerű esőzések pénteken is folytatódnak majd.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.