Budaörs – A képviselő-testületi ülésen történt

A képviselő-testület 2013. január 29-én megtartott rendkívüli ülésén a hulladékgazdálkodást, a közvilágítást és épületek korszerűsítését támogató pályázatokhoz biztosították a szükséges önrészt.

 

 

Napirend előtti felszólalásában Bíró Gyula (Budaörs Fejlődéséért Egyesület) köszönetet mondott a BTG-nek, hogy példaszerűen takarították az utakat a havazás idején, bár – tette hozzá, a járdákra is ráférne ugyanez az alaposság.

Sánta Áron (Fidesz-KDNP) bejelentette, hogy megkezdődtek  az Aradi és a Fodros utca felújításának előkészületei. Hamarosan lakossági fórumot tart az érintetteknek, ahol elmondhatják az ott élők az észrevételeiket a tervekről.

Laczik Zoltán (MSZP) kérte, hogy az önkormányzat járuljon hozzá az arra rászoruló kutyatulajdonosok esetében az ivartalanítás és a chip beültetés költségeihez.

Török István (Fidesz-KDNP) arra hívta fel a figyelmet, hogy Kamaraerdőn sok helyütt, ahol az iparvágányok találkoznak a közúttal, nagyon rossz állapotban van az aszfalt. Sürgette, hogy vegyék fel a kapcsolatot a vágányok tulajdonosaival.

Kálóczi Imre (Fidesz-KDNP) arról érdeklődött, hogy mikor készül el a város egészének új szabályozási terve.

Csík Edina főépítész válaszában elmondta, hogy még február hónapban egy informális testületi ülésen bemutatják a dokumentum tervezetet. Ezt követően indul meg a hivatalos véleményezési eljárás, majd valamikor az ősszel a képviselők elé kerülhet a végleges verzió.

Császárné Kollár Tímea (Jobbik Magyarországért Mozgalom) azt tette szóvá, hogy szilveszter éjszaka természetvédelmi területen is tüzijátékoztak.

Első napirendi pontként arról döntöttek, hogy az önkormányzat 2013. április 30-a után is vállalja a járóbeteg-szakellátási feladatok ellátását.

Módosították a Budapest-Budaörs Szennyvízelvezetési Beruházó Önkormányzati Társulás megállapodását. Azt kéri ebben a budaörsi önkormányzat, hogy legyen betekintése és beleszólása a közbeszerzésekbe. A főváros nyitottnak mutatkozott a kérés elfogadására, így most ezt a megállapodást kellett rögzíteni.

Hozzájárult a testület, hogy a város elinduljon egy pályázaton, amelyen több mint egymilliárd forintot lehet nyerni Budaörs hulladékgazdálkodási rendszerének fejlesztésére.

Kálóczi Imre szerint a sikeres pályázat nagyban segítené, hogy a BTG versenyképes legyen az egész térségben, ugyanakkor még a jelenleginél is jobb szolgáltatást nyújtson a Budaörsön élőknek.

Ugyancsak támogatták a részvételt azon a pályázaton, amely a közvilágítás korszerűsítését segítené.

Az „Épületenergetikai fejlesztések megújuló energiaforrás hasznosítással kombinálva” elnevezésű pályázaton való részvétellel kapcsolatban csupán arról folyt vita, hogy melyek azok az épületek, amelyek egyrészről a leginkább rászorulnának a korszerűsítésre, másrészt a pályázati kiírásnak is megfelelnek. Egyetértés alakult ki abban, hogy a Közösségi Ház helyett a Csillagfürt Óvoda szerepeljen azon a listán, amely a felújítandó ingatlanokat tartalmazza.

Végül megszavazták a képviselő-testület 2013. évi munkarendjét. Néhány esetben két dátumot is megjelöltek a testületi  ülések lehetséges időpontjaként. Eszerint: februárban 20-án vagy 27-én, áprilisban 3-án vagy 10-én, májusban 15-én, júniusban 19-én, szeptemberben 25-én, októberben 30-án, decemberben 11-én vagy 18-án lenne ülésnap.

A két közmeghallgatás időpontja június 12, illetve október 9.

 

Forrás: budaors.hu

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.