Sportszemle – Budaörs aktuális sporthírei

.   Vereség után győzelem ! Budafok-Budaörs 0-5 (0-3)

 .   Újabb két pont!

 .   Győzelem után vereség….

 .   Javuló játék

 .   BL mérkőzés és EB selejtező Budaörsön

 .   Összefoglaló a budaörsi karate világából

 .   Kiemelkedő judo eredmények

 

 

Vereség után győzelem! Budafok-Budaörs 0-5 (0-3)

 

A múlt heti vereség után, most szombaton Budaörs felnőtt focicsapata fölényes győzelmet aratott újabb ellenfele, Budafok csapata felett.

 

A múltkori vesztes rangadót követően, a hétvégét újabb értékes győzelemmel sikerült zárnunk. Már a mérkőzés elején sikerült bebizonyítanunk, hogy sokkal jobbak vagyunk, mint ellenfelünk, hiszen az első félidőben három gólos előnyt sikerült szereznünk. A második félidő is hasonlóan jól alakult, és nekünk kedveztek a helyzetek. Mindez köszönhető egyrészt remek védelmünknek, illetve 2-2

gól szerzőnknek, Sánta Attilának és Papp Gábornak. Így az utolsó forduló eredményeitől függetlenül az első helyről fordulunk a tavaszi pontvadászatra. Az utolsó őszi mérkőzésen, jövő szombaton az RTK Vasló csapatával szemben vesszük fel a versenyt. Hajrá Budaörs!

 

 

Újabb két pont!

 

2012. november 11-én, vasárnap ismét hazai pályán szerepeltek a lányok. A Marcali VSZSE csapatát fogadtuk és 10 gólos győzelmet arattunk, ezzel őrizve harmadik helyünket a tabellán!

 

A mérkőzésről Neukum Tamás vezetőedző a következőt nyilatkozta:

 

“Nehezen találtuk a játék ritmusát a mérkőzés elején, a befejezésekbe is hibák csúsztak. Mind védekezésünket, mind a támadó játékunkat türelmetlenség jellemezte, gyorsan döntésre akartuk vinni a mérkőzést. Tudás és erőbeli fölényünket fokozatosan érvényesítettük, nagyobb arányú
győzelem is elképzelhető lett volna a játék képe alapján. Mindenki szerephez jutott, talán ez a legfontosabb eredménye a mérkőzésnek a győzelem mellett.

 

A Fradié a két pont…..

 

A sikeres győzelmet sajnos, vesztes találkozó követte. 2012. november 15-én az FTC-nél vendégszerepelt Budaörs felnőtt kézilabdacsapata. A győzelem azonban elmaradt, hiszen a végeredmény 29:27 lett az ellenfél javára.

 

Bár rosszul indult a játék, később mégis sikerült 4 gólos előnybe kerülnünk. Ellenfelünk azonban sokkal gyorsabb volt nálunk, így nem kellett sok idő, és máris sikerült egyenlíteniük. Ennek köszönhetően pedig az első félidő végére 4 gólos hátrányba kerültünk.

 

Sajnos a második félidő sem alakult jobban, hiszen rögtön két gólt szerzett a Fradi, így később már hat volt a különbség. Ugyan sikerült újabb gólt szereznünk, azonban már ez sem volt elég a győzelemhez. Elhibáztuk lehetőségeinket, nem sikerült kivédekeznünk ellenfelünk támadásait és végül két góllal elveszítettük a találkozót.

 

 

Javuló játék

 

Junior csapatunk szintén vereséget szenvedett az FTC II – Zugló otthonában.

 

A mérkőzésről Mihály Attila vezetőedző a következőt nyilatkozta:

 

“Amíg erővel bírtuk, addig rég nem látott ellenállást fejtettünk ki, elsősorban védekezésben voltak jó dolgaink, annyit ütköztünk, amennyit lehetett, a futómennyiségünk is rendben volt, azonban az utolsó negyed órára kijött a két csapat közti edzésszám különbsége, amely meghatározta a mérkőzés végkimenetelét. Támadásbeli pontosságunk és a labda nélküli lendületszerzéseink még jócskán fejlesztésre szorulnak, mint minden más játékelem, de legalább a küzdőszellemünket megtaláltuk.”

 

 

BL mérkőzés és EB-selejtező Budaörsön

 

A tavalyi Bajnokok Ligája bronzérmes csapat első idei hazai mérkőzése! 2012. november

19- én, hétfőn Budaörsi 2i SC -SVS Ströck (osztrák) mérkőzés lesz a Városi Sportcsarnokban.

Drukkoljunk együtt a helyszínen! Hajrá Budaörs!

 

Kedden női asztalitenisz EB selejtező mérkőzés

 

2012.november 20-án, kedden Magyarország- Franciaország, női asztalitenisz EB selejtező mérkőzés szintén a Városi Sportcsarnokban. A csapatot két budaörsi játékosunk,

Pergel Szandra és Madarász Dóra. Hajrá Budaörs!

Összefoglaló a budaörsi karate világából!

2012. október 27-én és 28-án két napos verseny keretében, Pilsenben került megrendezésre a Central Europe Karate Legue (CEKL) versenysorozat.

 

A rangos eseményen több mint 20 ország versenyzői (köztük angolok, dánok, franciák, venezuelaiak, indonézek) léptek tatamira. Kiemelkedő eredmények születettek, hiszen budaörsi versenyzőink több kategóriában is jó helyezést értek el. Kardos Tamás küzdelemben második helyet szerzett. Juhász Nikolett pedig U21-es korcsoportban bronzot szerzett, valamint a felnőttek között is a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

 

 

Kiemelkedő judo eredmények!

 

A hétvégén Miamiban került megrendezésre a Judo Masters Világbajnokság, ahol budaörsi versenyzőnk Horváth Tamás bronzérmet szerzett.

 

Az első mérkőzésen egy amerikai versenyzőtől ugyan vereséget szenvedett Horváth Tamás, de ezt követően három brazil ellenfelet legyőzve végül harmadikként zárt!

2012. november 10-én és 11-én két napos versenyen vettek részt az utánpótlás versenyzők is  Galántán, Szlovákiában. A versenyen két ezüstöt és három bronzérmet is sikerült szereznünk.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.