Örökbefogadó napot tart az Illatos úti ebtelep

Örökbefogadó napot tart szombaton a fővárosi illatos úti ebtelep a zsúfoltság csökkentése érdekében, illetve hogy felhívják a figyelmet a hamarosan hatályba lépő módosított kormányrendeletre.

 

Az Állategészségügyi Szolgálat Illatos úti telepére évente – csupán Budapestről – több mint háromezer kutya kerül be, túlnyomó többségüket sajnos saját gazdájuk adja le. Azonban mindössze 94 férőhely áll rendelkezésre, és előfordul hogy akár 120-140 kutya is van a kennelekben. Ezért fontos, hogy azok, akik háziállatot szeretnének, innen fogadjanak örökbe kutyát vagy éppen cicát – áll a fenntartók által az MTI-nek eljuttatott közleményben.

Az örökbefogadott háziállatok védőoltást, külső élősködők elleni cseppet, féregtelenítő kezelést, valamint mikrochipet is kapnak.

A 2013 elején lép hatályba az egyes állatvédelmi tárgyú kormányrendeletek módosításáról szóló rendelet, amely több pontban is érinti az Állategészségügyi Szolgálat munkáját.

Eszerint a négy hónaposnál idősebb ebek csak elektronikus azonosítóval megjelölve tarthatók. A mikrochippel ellátott állatok adatait pedig rögzíteni kell az országos elektronikus adatbázisban. Ennek díja állatonként kétszáz forint. Ez, illetve a megjelölés költsége az állat örökbefogadóját terheli.

Az örökbefogadó napot megelőzően hétfőtől a hét minden napján más helyszínen egyhetes figyelemfelkeltő kampányt tart a közterület-felügyelet, ezzel felhívva a figyelmet az év elején bekövetkező változásokra. A helyszín hétfőn az Örs vezér tere, kedden a Széll Kálmán tér, szerdán a Deák Ferenc tér, csütörtökön a Boráros tér, pénteken pedig a Móricz Zsigmond körtér.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.