MSZP: hagyjon fel a Fidesz a sikertelen unortodox kormányzással!

Az MSZP azt követeli a Fidesztől, hogy hagyjon fel a sikertelen unortodox kormányzással, Orbán Viktor miniszterelnöktől pedig azt: minden erejével a demokrácia felett őrködjön!

 

“Hagyjon fel a Fidesz a sikertelen unortodox kormányzással, mert az csődbe juttatja az országot” – áll a párt által az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményben.

Az MSZP szerint joggal lehet tartani attól, hogy Orbán Viktor “elszólta magát”, amikor a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének csütörtöki kibővített elnökségi ülésén reményét fejezte ki, hogy “a demokrácia helyett nem kell új politikai rendszert bevezetni”.

“Követeljük, hogy a kormányfő minden erejével a demokrácia felett őrködjön! Eszébe ne jusson újabb unortodox eszközökhöz nyúlni hatalma megtartása érdekében” – fogalmaznak.

A párt szerint Orbán Viktor minden szava beismerő vallomással ér fel, mint ahogy az a kijelentése is, miszerint: ott tartunk, hogy sereghajtók vagyunk a térségben.

“Ez az ő dilettáns gazdaságpolitikájának az eredménye két év után” – írták.

Ha a szocialisták válságmenedzselését folytatta volna Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter, akkor ma nem itt tartanánk. “Éppen ezért nem győzzük eleget elismételni, Matolcsynak útilaput kell kötni a talpára! Matolcsy helyett szakértőre és pénzügyminiszterre van szüksége ennek az országnak” – olvasható a közleményben.

Orbán Viktor a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének csütörtöki kibővített elnökségi ülésén – kéthetes konzultációsorozata záró állomásán – beszélt a hitelezési helyzet kilátásairól, az államadósságról és a bürokrácia csökkentéséről is.

A kormányfő arról is beszélt, hogy szerinte “csak a vak nem látja, hogy olyan mélységű átrendeződés történik most a világgazdaságban és azon belül az európai kontinensen, amely következményeiben és súlyában – habár jellege más – nyugodtan összevethető az 1990-es nagy átalakulással.”

“Akkor új politikai és gazdasági rendszereket kellett fölépíteni. Egyelőre most még nem kell új politikai rendszereket fölépíteni, de föl kell építeni új gazdasági rendszereket Közép-Európában, és reméljük a Jóisten megsegít bennünket, hogy a demokrácia helyett nem kell kigondolnunk más típusú politikai rendszereket, amelyeket a gazdasági túlélés érdekében aztán be kelljen vezetni” – mondta.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.