Budaörsön táboroznak a Város- és Faluvédők Szövetséggel érkező fiatalok

Budaörs fogadja a Város- és Faluvédők Szövetségéggel érkező fiatalokat. Kérjük a budaörsieket fogadják szeretettel a városszépítő és értékmentő munkát végezni hozzánk érkező lelkes táborozókat!

A Város- és Faluvédők Szövetsége – Hungaria Nostra – a műemlékvédelem legnagyobb hazai civil szervezetként alapítása óta kiemelt figyelmet szentel az épített és természeti környezet megóvása iránti felelősség elmélyítésében hazánk fiataljainak körében. 1991. óta országos pályázatot hirdetnek meg a fiatalok számára különböző témakörökben, melyekből a legeredményesebben pályázók jelentkezhetnek a Szövetség nyári ifjúsági táborába.

A tábort 1993 óta szervezik és nemcsak az ország minden tájáról, hanem a határon túlról is (Erdély, Délvidék, Felvidék) érkeznek fiatalok. A tábor szellemisége alapján a fogadó városban a gyerekek értékmentő, városszépítő munkát is végeznek. Mint pl: padok, játszótéri játékok csiszolása, festése, korlátok festése, parkok rendbetétele, ajtók, ablakok csiszolása, festése, lámpaoszlopok festése.

A Csiki Pihenőkert fogadja a Kecskemét helyett Budaörsre érkező táborozó fiatalokat, akik számára a Budaörsi Településgazdálkodási Kft. (BTG. Kft.) segítségével és közreműködésével biztosít az önkormányzat 3 napon keresztül városszépítő munkákat. A fiatalok megszépítik a Bazsalikom u-i Székelykaput, a Csiki Pihenőkert kapuját és tornyát, a Breztfeld u.-i játszóteret és a Törökugrató tanösvény környékét.
Ajándékként részükre az önkormányzat és a BTG Kft. több alkalommal ingyen strandolási lehetőséget biztosít számukra a Budaörsi Városi Uszoda Sportcsarnok és Strand területén.

Tábor időpontja: 2012. július 8-15.  ( helye: Csiki Pihenőkert)
Létszám: 22 diák és 8 kísérő felnőtt és egyetemista
Életkoruk: 12-18 évesek  
Munkafolyamat: 3-4 csoportra osztva dolgoznának 3 napon át.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.