Idén is jótékonysági játékgyűjtés a Gyerekszigeten

Idén is gyűjtenek használt, de még jó állapotú játékokat a beteg gyerekekkel foglalkozó Kórházpedagógusok Egyesület számára a Gyerekszigeten.

 

Az egyesület tagjai az ország nyolc nagyvárosában foglalkoznak beteg gyermekekkel a többi között gyermekonkológiai központokban, sebészeteken és gyermekpszichiátriákon – emlékeztetett keddi közleményében a Magyar Telekom Nyrt.

Az MTI-hez eljuttatott tájékoztatóban kitértek arra is, hogy a Gyerekszigetre külön buszjáratot biztosítanak olyan gyerekeknek, akik szociális helyzetük vagy a nagy távolság miatt nem tudnának elmenni a fesztiválra. Az első busz június 16-án indul a pécsi székhelyű Tölösi Péter Alapítvánnyal együttműködve és daganatos betegségből gyógyult gyerekeket visz a Hajógyári-szigetre. A második busz június 23-án a mezőcsáti kistérségből szállít kicsiket a Szívlapát Alapítvány közreműködésével.

A vállalat a szigeten a “hello holnap! liget” névre keresztelt több mint 400 négyzetméteres területen várja az érdeklődőket, egyebek mellett környezettudatos játékokkal, vetélkedőkkel.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.