A monacói herceget is lepipálta az orosz elnök felesége

Miből finanszírozhatták az orosz elnök feleségének olaszországi nyaralását, amelynek költségei alaphangon is csaknem háromszorosan meghaladták Dmitrij Medvegyev megtakarításainak összegét – ezen a kérdésen rágódik napok óta több orosz blogger.

 

A Szabadság Rádió orosz nyelvű honlapjának beszámolója szerint még a monacói herceget is lepipálta Szvetlana Medvegyeva. Egy egész szállodát foglaltak le számára a toscanai Montecatini Terme városban, hogy a legnagyobb nyugalomban pihenhessen pár napot. Az olasz sajtó értesülése szerint Medvegyeva és 15 éves fia, Ilja március 6-án érkezett a Grand Hotel & La Pace nevű ötcsillagos szállodába, ahol cárnőnek kijáró luxuskörülmények között töltött el öt napot. Bár mintegy harminc fős kíséretével együtt csak egy emeletet – azaz az összes luxuslakosztályt – foglalta el, az egész szállodát lezárták a kívülállók előtt.

Bloggerek kiszámolták, hogy mennyibe kerülhetett ez a pihenés. A négyszintes szállodában 130 szobával várják az üdülőket. A legolcsóbb 189, a legdrágább pedig 600 euróba kerül egy éjszakára. Durva számítást végezve egy szoba átlagára 395,5 euró, így a 130 szoba hét napra majdnem 360 ezer euróba kerül. Egy euróért nagyjából 39 rubelt kell adni, azaz mintegy 14 millió rubelbe került csak a szálloda, s ehhez jönnek az utazási költségek, éttermi számlák és egyéb kiadások.

Dmitrij Medvegyev tavaly áprilisi adóbevallása szerint 4,961 millió rubeles megtakarítással rendelkezik, s felesége nem dolgozik. Amennyiben az elnök állta a költséges utazást, akkor a megtakarításának majd kétszeresét kellett még pluszba kölcsönkérnie. A Gazeta.ru portálnak az orosz first lady protokollosztálya megerősítette az olaszországi üdülés tényét, de azt állította, hogy a Szvetlana Medvegyeva a saját számlájáról fizette a költségeket…

Az olasz sajtó, amely a “gyógyfürdők cárnőjeként” emlegette az orosz elnök pazarló feleségét, megjegyezte, hogy még Monaco hercege sem engedhette meg magának az egész szálloda kibérlését.

A mintegy húszezres lélekszámú Montecatini Terme a toscanai termálfürdők fővárosa, könnyen megközelíthető, Firenzétől mindössze 18 kilométerre fekszik. A termálfürdők köré szerveződött sétálóparkok és sétálóutcák gyönyörűek, a városkát rengeteg turista keresi fel. Sok az orosz látogató, amit jól jelez, hogy sok szállodában és gyógyfürdőben orosz tolmácsokat vettek fel, és orosz nyelvre is lefordították a szolgáltatásokról szóló információkat. Az olasz és az angol mellett már oroszul is kiírják az információkat az új útjelzőkre és egyéb közlekedési táblákra.

A Grand Hotel & La Pace honlapja is három nyelven – olasz, angol és orosz – érhető el. A Gazprom orosz mammutcég meghívására a közelmúltban Moszkvában járt a toscanai kisváros polgármestere, hogy tárgyaljanak a Gazprom Szibériában eltörődött és gyógyulni vágyó alkalmazottainak szervezett utazásairól.
http://www.svobodanews.ru/content/article/24510544.html
http://qwertysirius.livejournal.com/58465.html
http://www.grandhotellapace.it/ita/index.html

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.