Katasztrófavédelem – Vége a gyakorlatnak

Hétfőn, az előre bejelentett katasztrófavédelmi gyakorlatban a résztvevő hatóságok és médiumok a médiatörvény előírásainak megfelelően tájékoztatták a lakosságot. Az értesítési gyakorlat este hét órakor véget ért – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) az MTI-vel.

A katasztrófavédelmi közleményben felhívták a figyelmet: “a törvény alapján a médiaszolgáltató köteles közzétenni a katasztrófavédelem közérdekű közleményét az emberi életet vagy vagyonbiztonságot veszélyeztető, károsító események várható bekövetkezéséről, a bekövetkezett események következményeinek enyhítéséről és az elvégzendő feladatokról”.

Mint írták: a BM OKF, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, a Magyar Távirati Iroda, az ATV, a Duna Televízió, az ECHO TV, a HÍR Televízió, a Magyar Televízió, a TV2, az RTL Klub, valamint a Class FM, az Infó Rádió, a Juventus Rádió, a Klubrádió, a Lánchíd Rádió, a Magyar Katolikus Rádió, a Magyar Rádió, a Neo FM rádió és az Origo Hírportál a médiatörvény előírásainak megfelelően adott tájékoztatást.

Az előre bejelentett katasztrófavédelmi gyakorlata során korábban az OKF azt közölte: lezuhant az Oberon mesterséges hold hétfőn a Középső Peremvidéken; súlyos károk keletkeztek Otoh Gunga városban, nincs áram, víz és internet, illetve elegendő midiklorián sem.

Majd később azt a tájékoztatást adták, hogy az Oberon mesterséges hold hétfő reggeli lezuhanása miatt Otoh Gunga város után Coruscant is lakhatatlanná vált; de az esemény továbbra sem érinti közvetlenül Magyarországot.

Az OKF legutóbbi felhívásában a polgári védelmi szolgálatot teljesítő gyorsreagálású egységek állományától azt kérte: a lehető leghamarabb, de legkésőbb nyolc órán belül jelentkezzen a helyi tűzoltó-parancsnokságon, vagy a kijelölt megalakítási helyen. Majd 18.00 órakor hat másodpercre országszerte megszólaltak a szirénák is. A lakosságnak a gyakorlat során semmi teendője nem volt.

Comments Closed