A fogápolás és szívbetegségek kapcsolata

A helytelen fogápolás miatt véráramba jutó kórokozók akár szívbetegséget is okozhatnak.

A Bristoli Egyetem és a dublini Royal Collage of Surgeons in Ireland mikrobiológusai szerint azoknak, akik nem fordítanak kellő figyelmet a szájhigiénére, számolniuk kell a fogínyvérzéssel, amelynek következményeképp a szájüregben található közel hétszázféle kórokozó jut be a véráramba.

A kórokozók találkoznak a véralvadásért felelős trombocitákkal, és összetapadásra késztetik azokat. Az így keletkező vérrögök pedig részlegesen elzárják az ereket, fokozva a szívroham veszélyét. Tehát hiába foglalkozunk sokat az egészségünkkel, ha elhanyagolt a fogazatunk, a szájüregünk, mert jelentősen nő a szívroham esélye.

“Szívvédő fogmosás”

– Napi kétszeri fogmosás – lehetőleg szónikus rezgő fejes fogkefékkel
– A fogmosás tartson 3 percig
– A fogkefét havonta cseréljük, felváltva többet használjunk
– Először a felső fogsort tisztítsuk meg
– Egyszerre csak 3 fogat mossunk meg
– Körkörösen mozgassuk a fogkefét
– Az ínyt óvatosan kezeljük
(Forrás: dr. Strémen Zsófia)

A magas frekvencián rezgő fogkefékkel csökkenthető a fogkő és lepedék képződése

A legújabb fejlesztésű szónikus elektromos fogkefék 20 000 – 33 000 rezgés/perc fordulatszámmal biztosítják a tökéletes fogápolást. A szájba kerülő víz rendkívül gyors mozgásával a nehezen elérhető helyeken is megnő a tisztítás hatékonysága. A gyors rezgés által kialakuló szívó hatás fellazítja a lepedéket, ezzel csökkenti a fogkőképződést, polírozza a fogfelszínt.

Különösen előnyös fogínysorvadás és anyagcsere betegségek (pl. cukorbetegség), illetve szív és érrendszeri kockázat esetén, ahol magas a fogínysorvadásra való hajlam.

A 3 féle fogkefefej hatékony, kíméletes tisztítást eredményez fogszabályozó, illetve a fogak közötti és nehezen elérhető helyek tisztítására is.

Gyermekek számára már 4 éves kortól alkalmas. Az fogkefék és tartozékaik a kiemelt gyógyszertárakban és szakforgalmazóknál folyamatosan beszerezhetők.

Comments Closed