Hoffmann Rózsa: semmi nem indokolja a távozásomat

Hoffmann Rózsa nem érti, miért kellene távoznia posztjáról;  az oktatási államtitkár ezt a hallgatók csütörtöki demonstrációjára reagálva mondta az MTI-nek. A Hallgatói Önkormányzatok Országos Szövetsége által meghirdetett tüntetésen Hoffmann Rózsa menesztését sürgették.

Az államtitkár hozzátette: “ez egyébként is a kormányfő döntésétől függ”, Orbán Viktor viszont teljes bizalmáról biztosította.

Hoffmann Rózsa a tüntetésen elhangzottak kapcsán rámutatott: a demonstráció nem ellene, hanem a kormány ellen irányult, ugyanis a kabinet már jóváhagyta a tervezetet és a koncepciót.

Mint mondta, azokat, akik csütörtökön tüntettek, a tervezett változtatások már nem érintik, azok a jövő nemzedékre vonatkoznak majd. A hallgatók vezetői a jövő nemzedékét nem képviselik – fogalmazott.

Az államtitkár kitért arra is, hogy “elvben, de csak elvben, megtehetné a kormány, hogy nem működteti a felsőoktatás rendszerét, ez esetben még volna is indok a koporsós temetésre”. Ezt nálunk sokkal gazdagabb országok is megteszik, ezzel szemben a magyar felsőoktatás a jövőben is biztosítja az ingyenes tanulást – tette hozzá.

Szólt arról, hogy a felsőoktatásban jelenleg mintegy négyszázezren tanulnak, “az a háromezer ember, aki szervezetten, buszokkal feljött Budapestre tüntetni, elenyésző hányada az összhallgatói létszámnak”.

Mint mondta, a tüntetés a Szózat eléneklésével ért véget, amelynek utolsó sora úgy szól, “itt élned, halnod kell”. Ha ezt komolyan gondolják, miért tiltakoznak az ellen, hogy végzés után néhány évig legalább a hazájuknak dolgoznak – jegyezte meg Hoffmann Rózsa.

Comments Closed