Szijjártó: a kormány megőrzi a nyugdíjak értékét

Míg az MSZP-kormányok évről évre csökkentették a nyugdíjak reálértékét, a nemzeti ügyek kormánya ígéretének megfelelően megőrzi a nyugdíjak értékét és féken tartja a nyugdíjasok számára komoly terhet jelentő rezsiköltségeket – közölte a miniszterelnök szóvivője az MTI-vel pénteken.

Szijjártó Péter közleményében arra reagált, hogy Mesterházy Attila MSZP-elnök pénteken azt mondta, a szocialisták szerint a kormány lemondott a nyugdíjasokról.

A miniszterelnök szóvivője szerint az MSZP-kormányok egymást követő megszorító intézkedései napról napra tették egyre nehezebbé a nyugdíjasok életét. “Ezért indokolt lenne részükről némi szerénység” – tette hozzá.

Hangsúlyozta: a nemzeti ügyek kormánya véget vetett annak az elfogadhatatlan gyakorlatnak, hogy az MSZP-kormányok évről évre csökkentették a nyugdíjak reálértékét. “Ezzel ellentétben, ígéretünknek megfelelően, mi megőrizzük a nyugdíjak értékét, és féken tartjuk a nyugdíjasok számára komoly terhet jelentő rezsiköltségeket” – szögezte le Szijjártó Péter.

Comments Closed