Szobor Sepsiszentgyörgyön Szent Gellértnek és Szent Imrének

Pénteken érkezett Sepsiszentgyörgyre a Szent Gellért vértanú püspököt és Szent Imre herceget ábrázoló egész alakos szoborcsoport. A két magyar szent első székelyföldi szobrát szeptember 24-én szentelik fel.

A szobrot szombaton, szeptember 17-én állítják fel a székelyföldi Sepsiszentgyörgyön a Csíki utcai Szent Gellért római katolikus templom előtt, majd egy hét múlva, szeptember 24-én, Szent Gellért napján Bíró László tábori püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia családügyi referens püspöke fogja felszentelni – írja a Krónika című kolozsvári napilap pénteki számában.

Az égetettkerámia-kompozíciót a dombóvári Varga Gábor szobrászművész és keramikus készítette. A 2,5 méter magas szoborcsoporton Szent Gellért püspök átöleli a nyolcéves gyerekként ábrázolt Imre herceget.

A közadakozásból megvalósuló szobor felállítását a Szent Gellért Lovagrend erdélyi Márton Áron Tartománya és a sepsiszentgyörgyi Szent Gellért római katolikus egyházközség ez év tavaszán határozta el. A szobor szállítását a lovagrend magyarországi tagjai finanszírozzák, a szobor teljes költségét viszont még nem tudták összegyűjteni.

Comments Closed