Schmitt Pál Kolozsváron

Schmitt Pál köztársasági elnök vasárnap kora délután megkezdte kétnapos kolozsvári látogatását.

A magyar államfő a Nemzetközi Magyarságtudományi Társaság meghívására érkezett a városba, ahol Florin Stamatian, Kolozs megye prefektusa fogadta.

Schmitt Pál vasárnap találkozik Alin Tisével, a Kolozs megyei Tanács elnökével és Fekete Emőkével, a testület alelnökével, illetve megbeszélést folytat László Attilával, Kolozsvár RMDSZ-es alpolgármesterével, majd kíséretével a Liszt-év tiszteletére rendezett ünnepi szentmisén és orgonakoncerten vesz részt.

A köztársasági elnök a nap végén a száztagú cigányzenekarnak a Kolozsvári Magyar Napokat lezáró koncertje előtt mond beszédet, majd hétfőn – az esemény fővédnökeként – megnyitja a Nemzetközi Hungarológiai Kongresszust.

Schmitt Pál látogatása alatt találkozik az erdélyi magyar egyházak, illetve politikai és érdekvédelmi szervezetek vezetőivel, emellett hat köztársasági érdemérmet, illetve további tizenhárom állami kitüntetést is átad. Az államfő továbbá felkeresi a magyarpalatkai református iskolát, valamint a válaszúti szórványkollégiumot és a Mezőségi Néprajzi Múzeumot is.

Comments Closed