Arany Málna-díj: Az utolsó léghajlító a legrosszabb film 2010-ben

Arany Málna-díj: Az utolsó léghajlító volt a legrosszabb film 2010-ben
Öt Arany Málna-díjat is elnyert Az utolsó léghajlító című fantázia akciófilm a vasárnap virradóra Los Angelesben megrendezett díjkiosztó gálán, amelyen az elmúlt év legrosszabb filmalkotásait és alakításait díjazták. Az utolsó léghajlító kapta a legrosszabb filmért, a legrosszabb rendezésért és a legrosszabb forgatókönyvért odaítélt díjakat, a benne szereplő Jackson Rathborne pedig elnyerte a legrosszabb férfi mellékszereplőnek járó díjat. A film egy speciális Arany Málnát is kapott 3D-kategóriában. Az Arany Málna-díjakat (rövid angol nevén Razzie-ket) hagyományosan egy nappal az Oscar-gála előtt osztják ki Los Angelesben.

A Szex és New York 2 című film három Arany Málnát is kapott, köztük a legrosszabb női főszereplőnek járó díjat, amelyet teljes női főszereplőgárdájának, Sarah Jessica Parkernek, Cynthia Nixonnak, Kim Cattrallnak, valamint Kristin Davisnek ítéltek oda. Ashton Kutcher kapta a legrosszabb férfi főszereplőnek járó Arany Málnát a Valentin nap című filmben nyújtott alakításáért.

Jessica Albának jutott a legrosszabb női mellékszereplőnek járó Arany Málna-díj az Utódomra ütök, a Valentin Nap, a Gyilkos bennem és a Machete című filmben nyújtott alakításaiért. M. Night Shyamalan Az utolsó léghajlító rendezője és forgatókönyvírója legutóbb 2006-ban kapott Arany Málnát az év legrosszabb rendezéséért és a legrosszabb mellékszereplésért is.

Az Arany Málna alapítvány 1980 óta adja ki a Razzie-kat. A jelöltek közül szavazással választják ki a díjazottakat, az Egyesült Államokból és 17 másik országból 657-en szavazhatnak. A díj egy golflabda-nagyságú, szuper 8-as filmtekercsre helyezett, aranysárgára festett málna. A díjazottak ritkán jelennek meg az ünnepélyes díjkiosztón. Ezt történt szombaton is, amikor egyetlen hollywoodi sztár sem ment el az ünnepségre.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.