Mák Éva receptje – Fűszeres kovászos uborka másképpen
- Budaörsi INFÓ
- 2019 augusztus 04.
(Budaörs, 2019. augusztus 4. – Budaörsi Infó) A következő recept alapján könnyedén készíthetünk finom savanyúságot házilag. Megéri kipróbálni!
Hozzávalók (5 l-es üveghez):
– 20 db kicsi-közepes kovászolni való uborka
– ½ kg rizs (nem kell megmosni!)
– 1 csomag szárított kapor
– 1 csomag fokhagyma granulátum
– 1 mokkáskanálnyi őrölt chili
– 1 evőkanálnyi só
Elkészítése: Összekeverjük a rizst a fűszerekkel, és a keveréket az üveg aljára tesszük. Erre jön a bevagdalt, alaposan megmosott uborka, majd az egészet leöntjük forrásban levő vízzel, hogy az uborkát ellepje.
Az üveg tetejére kistányért teszünk. Meleg helyen 3-4 nap alatt kész.
Jó étvágyat!
(Mák Éva)
facebook:
0 Komment