Centenáriumát ünnepelte a Budaörsi Sport Club – A labdarúgók külön megemlékezést szerveznek

Budaörs, 2024. május 26. (Budaörsi Infó / mti) – Nagyszabású sportnappal és gálavacsorával ünnepelte 2024. május 24-én pénteken alapításának 100. évfordulóját a Budaörsi Sport Club. Az ünnepség híre után megfogalmazott közösségi kritikák nyomán a polgármester bejelentette, hogy a labdarúgók külön megemlékezést tartanak idén szeptemberben.

 

 

Az esti ünnepségen Wittinghoff Tamás polgármester rövid áttekintést adott az elmúlt száz évről. Mint mondta, 1924-ben labdarúgóklubként alakultak és évtizedek alatt bővült a sportági palettájuk. A futball szakosztály 2012-ben különvált, így a klub jelenleg hét sportágat – asztalitenisz, atlétika, autó-motor, cselgáncs, karate, tenisz és úszás – működtet és komoly eredménynek nevezte, hogy tavaly bekerültek a kiemelt vidéki sportegyesületek közé. Megfogalmazása szerint a mai BSC az 1980-as években kezdett el formálódni és kiemelte az egykori elnök, Regényi János tevékenységét.

„Remélem, hogy a következő száz év hasonlóan sikeres lesz, mint az első száz volt” – mondta, megköszönve a sportolók, edzők, vezetők munkáját, akik szerinte fogalommá tették a BSC-t.

 

 

100_eves_a_bsc_2024maj24_kep_facebook_WT

 

Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára a 129 éves MOB nevében köszöntötte a 100 éves klubot és kiemelte, hogy az egyesület immár több cikluson keresztül ad olimpikonokat a magyar csapatba, ez szerinte bizonyítja, hogy az egyesületben remek szakmai munka folyik.

Somlyó Gergely, a Budaörsi Sport Club elnöke a közösség erejéről beszélt, amely szerinte a „mai rohanó világban” egyre nagyobb érték. Elmondta, hogy szakosztályaikban összesen 490-en sportolnak – idén várhatóan elérik az 500-as igazolt versenyzői létszámot –, de programjaikon keresztül kétezer budaörsit érnek el rendszeresen.

Az ünnepség keretében köszöntötték azt a négy sportolót – az asztaliteniszező Madarász Dórát és Póta Georginát, valamint a dzsúdós Ungvári Attilát és a teniszező Udvardy Pannát –, akik már kiharcolták a párizsi olimpiai szereplés jogát, illetve még reális eséllyel küzdenek az indulás jogáért. Emellett centenáriumi díjakat is átadtak.

A kerek évfordulóra 200 oldalas könyv és film is készült a Budaörsi Sport Clubról, mindkét alkotást pénteken este mutatták be, s minden klubtag kapott belőlük egy-egy példányt.

 

 

„1924-től 1976-ig a BSC egyet jelentett a labdarúgással”

 


Az ünnepség hírének fogadtatása a budaörsiek részéről a közösségi oldalakon széles skálán mozog, a méltatástól a jogosnak tűnő kritikáig. A hozzászólások a könyv tartalmi problémáitól egészen a elnökség rendezésének hiányosságaiig terjednek, de a békítő megoldás is körvonalazódik!


 

A BSC elnöksége az esti gálaműsor mellett délelőtt az ünnepség keretében az Árok utcai focipályára az összes ma aktív sportolót meghívták, kivéve a labdarúgó szakosztályt (az esti ünnepségen három fő a szakvezetésből ott volt). Tudni kell, hogy a focisták 2012-től a TAO miatt már nem részei az egyesületnek.

„Én is szomorúan hallottam tegnap, hogy azokat nem hívták meg, akik 60 évvel ezelőtt elnyerték az első Szabadföld-kupát! Mára már idős emberek, akik nem csak részesei voltak a sikernek, hanem az életük egyik legfontosabb része volt a sport, méghozzá saját szülőfalujukban. Nem lettek meghívva olyanok sem, akik 40-50 évvel ezelőtt anyagilag támogatták a klubot.” – jegyzi meg az egyik kommentelő.

Másik hozzászóló megfogalmazása szerint „abból a 100 évből, amelyet részletesen feltár a könyv, hány év volt az, amikor még csak labdarúgó szakosztály volt? 50? Egy születésnapkor nem csak az eltelt évek második részét ünnepeljük, hanem az egészet. Tudom, hogy vannak, akiknek szomorúságot okozott, hogy nem hívták meg őket. Pedig biztos ott van a nevük a könyvben. Abból az időből, amikor azért volt csapata Budaörsnek, mert voltak, akik tettek érte, magánszemélyként, amatőr sportolóként, családtagként, szurkolóként, budaörsiként.”

Wittinghoff Tamás válaszolt a felvetésekre és egyfajta békítő megoldást jelentett be a kommentszekcióban:

„Most beszéltem a BSC 1924 kft vezetőjével, s akkor ez most a reklám helye. Ősszel, szeptemberben tartanak egy csak a fociról szóló rendezvényt. Felavatnak egy, az alapítókra emlékező helyet, ez majd meglepetés lesz és akkor mindenkit meghívva a régiek és a maiak közül, egy fociünnepet terveznek, avatással, megemlékezéssel.
Remélem, ez feloldja az általam is érzékelt és érthető neheztelést…”

 

 

(Budaörsi Infó / Fotó: Facebook)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.