Női asztalitenisz Ek – Nagy csata után elődöntőben a Budaörs

(Budaörs, 2024. február 12. – Budaörsi Infó/MTI) A Budaörs női asztalitenisz-csapata végletekig kiélezett csata után bejutott az elődöntőbe az Európa-kupában.

 

 

A negyeddöntő keddi első meccsét a házigazda cseh HB Ostrov nyerte 3-2-re, ami egyben azt is jelentette, hogy ha a magyar bajnoknak – amely ezúttal Madarász Dóra, Póta Georgina, Dari Helga összeállításban állt asztalhoz – sikerül a pénteki, itthoni visszavágón 3-0-ra vagy 3-1-re győznie, akkor továbbjut.

Madarász gyorsan előnyhöz juttatta a házigazdát, Póta azonban némileg váratlanul kikapott attól a Zdena Blaskovától, akit három napja simán megvert. Dari ezúttal hozzátette a magáét, kétjátszmás hátrányból jött vissza és hozta a döntő szettet is Linda Zaderova ellen, de a továbbjutáshoz szükséges újabb győzelmet nem sikerült begyűjteni, mert az ihletett formában játszó Blaskova Madarászt is megverte, mégpedig 3-0-ra.

Az utolsó mérkőzésen Póta ugyancsak nem vesztett szettet Tatiana Kukulkova ellen, így következhetett a három szettből álló úgynevezett aranymeccs, amelyben mindhárom szakaszban más-más játékos lépett asztalhoz egy új beírás alapján, és a diadalhoz legalább két játszmát meg kellett nyerni.

Póta kezdett Zaderova ellen, akit szoros küzdelemben ugyan, de felülmúlt, majd Madarász kapott esélyt arra, hogy visszavágjon Blaskovának. A minicsatájuk sokkal szorosabban alakult, mint a korábbi összecsapásuk, fej fej mellett jutottak el 9-9-ig, majd Madarász jutott először szettlabdához, amely esetében egyben meccslabdát is jelentett. A rivális két pontot még hárított, de a harmadiknál már tehetetlen volt, így a közel háromórás csata után a házigazdák örülhettek.

Az előző Ek-szezonban ezüstérmes, megszakítás nélkül 21. európai szezonját teljesítő Budaörs a legjobb négy között a portugál Clube Tenis de Mesa de Mirandela együttesével találkozik.

 

Eredmény:

negyeddöntő, visszavágó:
SH-ITB Budaörsi SC – Ostrov (cseh) 3-2
————————————–
Madarász Dóra-Tatiana Kukulkova (szlovák) 3-0 (7, 13, 8)
Póta Georgina-Zdena Blaskova 1-3 (7, -7, -8, -7)
Dari Helga-Linda Zaderova 3-2 (-7, -8, 8, 11, 6-3)
Madarász-Blaskova 0-3 (-9, -5, -8)
Póta-Kukulkova 3-0 (7, 3, 7)
aranymeccs (2-0):
Póta-Zaderova 11-9
Madarász-Blaskova 13-11

 

(mti)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.