Vármegyebérlet – Az utasok érdekét szolgáló megállapodás született a főváros és a kormány között

(Budaörs, 2024. febrár 10. – Budaörsi Infó/budaors.hu) Március elsejétől egyetlen, közös bérlettel utazhatnak a MÁV-HÉV és a VOLÁN, valamint a BKK összes járatán a Pest megyében és a Budapesten élők. A Magyar Önkormányzatok Szövetsége Agglomerációs Tagozata üdvözli a döntést.

 

 

Jó minden utasnak, jó az agglomerációnak, jó Budapestnek és jó az országnak is Karácsony Gergely főpolgármester, a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) társelnöke és Lázár János építési és közlekedési miniszter megállapodása a budapesti és az agglomerációs közösségi közlekedés tarifaközösségről.

A megállapodás legfőbb nyertesei az utasok, köztük kiemelten az agglomerációban élők, akik számára a megállapodás egyszerűbb és olcsóbb utazást tesz lehető: a megyebérlet és a Budapest-bérlet megvásárlása helyett ugyanis a jövőben elég lesz megvenniük a megyebérletet, vagyis az utazásai költségeik megfeleződnek.

A MÁV-HÉV és a VOLÁN, valamint a BKK összes járatára érvényes egységes bérletrendszer bevezetésére évtizedek óta várnak az agglomerációs települések. A megállapodással olyan rendszer jön létre, amikor megéri közösségi közlekedésre váltani mindenkinek. Fontos, hogy az ehhez tartozó minőségi szolgáltatást Budapesten kívül is biztosítsák az utasoknak. Fontos, hogy mielőbb elinduljanak az agglomerációt érintő elakadt közlekedésfejlesztési projektek.

Az utasokon kívül nyertesek az agglomerációs települések is, hiszen hosszú távon a túlzsúfolt és környezetterhelő közúti közlekedés alternatívájának erősítésével, kiemelten az elővárosi vasút, a kötöttpályás közlekedés fejlesztésével lehet növeli ellenállóképességünket például a klímaváltozással szemben is.

 

(Budaörsi Infó/budaors.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.