Százéves olimpiai bajnok viheti az olimpiai fáklyát Párizsban

Charles Coste 100 esztendősen viheti a nyári, párizsi olimpia lángját, bő 76 évvel az után, hogy olimpiai bajnok lett – írta az insidethegames.biz portál.

 

Az 1948-as londoni ötkarikás játékokon a kerékpárosok üldözéses csapatversenyében győztes francia kvartettnek a tagja volt a sportember, aki a jövő héten, csütörtökön ünnepli századik születésnapját, s a legidősebb élő francia olimpiai bajnokként kapott meghívást a 2024-es ötkarikás stafétába.

„Büszke vagyok, olyan büszke, amennyire csak lehet, és a fáklyavivés felejthetetlen lesz. – idézte a honlap az idős bajnokot. – Most már fizikálisan is fel kell készülnöm. A térdem korlátoz, de igyekszem néhány méteren át vinni a lángot.”

olimpia_2024_parizs_sk_hivalaos_videobol

Ugyanakkor az insidethegames.biz kiemelte, hogy távolról sem Charles Coste a legmagasabb kort megélt olimpiai bajnok a világon, ez a kitüntető cím Keleti Ágnest, az ötszörös ötkarikás aranyérmes magyar tornászt illeti, aki január 9-én töltötte be a 103. életévét.

 

Keleti Ágnes ötszörös olimpiai bajnok tornász, a Nemzet Sportolója budapesti otthonában 2023. szeptember 7-én. A 102 éves olimpikont ezen a napon abból az alakalomból köszöntötték, hogy ő lett a legmagasabb kort megélt olimpiai bajnok a világon. MTI/Balogh Zoltán

Keleti Ágnes ötszörös olimpiai bajnok tornász, a Nemzet Sportolója budapesti otthonában 2023. szeptember 7-én. A 102 éves olimpikont ezen a napon abból az alakalomból köszöntötték, hogy ő lett a legmagasabb kort megélt olimpiai bajnok a világon. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

 

(mti)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.