Az ünnepi időszak baleseti kockázataira hívja fel a figyelmet a biztosító

Az ünnepi időszak magasabb baleseti kockázataira hívja fel a figyelmet az UNIQA Biztosító.

 

 

A közleményben a biztosító saját adatai alapján azt azt írta, decemberben 75 százalékkal több a tűzkár, mint a többi hónapban, az otthoni balesetek száma pedig 15-20 százalékkal nő.
Az MTI-nek elküldött összefoglaló szerint rengeteg tűz keletkezik a régi típusú karácsonyi égősorok miatt. Ezeket érdemes lecserélni, mert a modern fényfüzérek kevésbé veszélyesek – írták.

Az ünnepi dekoráció nemcsak az ingatlanokban okozhat kárt, hanem személyi sérüléshez is vezethet – emelték ki. A kandallók begyújtása szintén népszerű az ünnepek idején, a ritkán használt tüzelőberendezések állapota és a rutintalanság azonban gondokat okozhat.

Balesethez vezethet a gyakorlat és a megfelelő felszerelés hiánya, amikor a díszítéshez, a kültéri égősor felhelyezéséhez és a rendrakáshoz előkerülnek a létrák, valamint kihívást jelenthet a fenyőfa befaragása. Gyakoriak a kisebb égési sérülések és egyéb konyhai balesetek is az ünnepi menü készítésekor.

A közlekedéssel összefüggő károk szintén gyakoriak az ünnepi időszakban, mert sok család utazik vidékre vagy külföldre. A csúszós, jeges utakon a gyalogos és az autós balesetek egy-egy napon az éves átlag három-négyszeresét is meghaladják.

Szilveszterkor kiugró az ittaság miatt bekövetkező balesetek száma, a mértéktelen alkoholfogyasztás ugyanakkor a biztosítást is befolyásolhatja. Az alkohol által súlyosan befolyásolt állapot kizárhatja a kártérítést – hívta fel a figyelmet az UNIQA.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.