Hauser József- és a Sport-díjasok Budaörsön 2023-ban

(Budaörs, 2023. december 6. – Budaörsi Infó) 2023. december 6-án ünnepi testületi ülés keretében átadták a városi díjakat: a Hauser József-díjat, és Budaörs Város Önkormányzat Testnevelési és Sport Díjakat.

 

 

Hauser József Városi Közművelődési Díjban részesült Dr. Gajdos-Frank Katalin, a budaörsi Heimatmuseum igazgatója. Sport Díjat kapott Egri Gyula, mesterpedagógus testnevelő tanár, atlétika szakedző és Kovács Ferenc Soma, atléta sportoló.

A díjátadó ünnepség a Leopold Mozart Zeneiskola diákjainak műsorával kezdődött és zárult.

 

 

unnepitestuleti76

 

unnepitestuleti19

 

unnepitestuleti2

 

Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete a város kulturális életének fejlődése érdekében végzett kiemelkedő munka elismerésére alapította a Hauser József Városi Közművelődési Díjat 2003-ban.

 

 

unnepitestulet20211218 (13)

 

A Díjat annak a személynek, vagy szervezetnek ítéli oda a Képviselő-testület, aki hosszú időn keresztül eredményesen tevékenykedett Budaörs város kulturális, közművelődési életében, munkássága, magatartása példaként állítható mindannyiunk elé.

 

 

A Hauser József-díjat idén Dr. Gajdos-Frank Katalin kapta meg.

 

 

unnepitestuleti10

 

Dr. Gajdos-Frank Katalin tősgyökeres budaörsi. Az egykoron a városban működő Hölle pezsgőgyár tulajdonosainak leszármazottja. Budaörsön nőt fel és 2011 óta a Jakob Bleyer Heimatmuseum igazgatója.

Az ELTE bölcsészkarán diplomázott- germanisztika tanszéken. 2013-ban doktorált az Andrássy Gyula Német Nyelvű Egyetemen

Magyarországi németnek vallja magát és hisz abban, hogy fontos az, hogy az emberek megismerjék a múltat és ápolják hagyományaikat. A kreativitás, kitartás és a nyitottság lételeme, hiszen egyszerre három gyermek édesanyja és egy múzeum igazgatója.

Szakmai elhivatottsága példaértékű.

 

 

unnepitestuleti54

 

Munkájának egyik célja, hogy a budaörsi németek kultúráját és történelmüket minél ismertebbé tegye és a múzeum segítségével a hagyományokat továbbadhassa a felnövekvő generációk számára.

Több éves munkával megvalósította, hogy a helytörténeti gyűjtemény látogatása ne egy hétköznapi kötelező iskolai program legyen, hanem egy olyan színtér, ahová a különböző színes programokra szívesen mennek a családok.

Nagy szerepet vállal a bretzfeldi testvérvárosi kapcsolat ápolásában. Munkatársaival együtt kiváló kapcsolatot alakított ki az oktatási és nevelési intézményekkel, és számos városi rendezvényben együttműködő partnerek.

 

 

unnepitestuleti

 

Munkájának egyik elismerésekét 2020-ban a Heimatmuseum megkapta az Év Múzeuma kitüntetést, kis múzeum kategóriában.

Budaörs város kulturális életében végzett magas szintű kiemelkedő és fáradhatatlan munkájának elismeréseként Budaörs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Dr. Gajdos-Frank Katalin részére Hauser József Közművelődési Díjat adományoz.

 

 

unnepitestuleti12

 

hauser_jozsef_kozmuvelodesi_dij

 

Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete a testnevelés és a sport területén kifejtett kiemelkedő és eredményes tevékenység megbecsüléseként alapította a Budaörs Város Önkormányzat Testnevelési és Sport Díját 2021-ben.

A Díj két kategóriában adományozható. A sportolóknak, kiemelkedő hazai illetve nemzetközi sportteljesítményért illetve a város testnevelési és sportmozgalmában kifejtett sportmunkáért, sportolók felkészítéséért, az egészséges életmódra nevelés, vagy a testnevelés terén kimagasló szakmai, hivatalbeli tevékenységük során hosszabb ideje végzett kiemelkedő munkáért.

 

Idén ezt a díjat Egri Gyula és Kovács Ferenc Soma kapta meg.

 

 

unnepitestuleti9

 

Egri Gyula, mesterpedagógus testnevelő tanár, atlétika szakedző.

 

1991-től nyugdíjba vonulásáig a Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskola testnevelő tanára.

 

 

unnepitestuleti6

 

1982-ben szerzett testnevelő tanári diplomát a Magyar Testnevelési Egyetemen. 1984-ben megszerezte az atlétikai szakedzői képesítést is. A tanítás mellett edzői munkája is kiemelkedő. 2006-tól a BDSE elnökhelyettese, 2008-tól a Pest Megyei Diáksport Szövetség elnöke, 2013-tól a Magyar Diáksport Szövetség elnökségi tagja.

Tanítványai az elmúlt évtizedek alatt több száz országos diákolimpiai és egyesületi bajnokságon értek el dobogós helyezéseket, sokan közülük korosztályos válogatottak lettek.

Több tanítványa nyerte el Pest Megye Legjobb Középiskolás Egyéni Sportolója, a Pest Megye Legjobb Ifjúsági Sportolója és a Budaörs Városi Sport Díja kitüntető címeket.

Az elmúlt években tanítványa, Kovács Ferenc Soma ért el kiváló eredményeket.

Munkájának elismeréseként megkapta a Magyar atlétika legeredményesebb utánpótlás nevelő edzője, Pest Megye Legjobb Atléta Edzője, a Pest Megye Év Testnevelője díjat, 2009-ben és 2016-ban Budaörs város Testnevelési és Sport Díját, 2018-ban Kerezsi Endre-díjat kapott.

2022-ben, nyugdíjba vonulásakor az Illyés Örökös tanárának választották.

 

A városi sportdíjat harmadszor ítélték oda neki, ezért a városi sport díj örökös díjazottja.

 

 

sportdijak1

 

 

Kovács Ferenc Soma díját édesapja vette át.

 

KOVÁCS FERENC SOMA 7 éves kora óta sportol a Budaörsi Diák Sportegyesület Atlétika szakosztályában, Egri Gyula szakedző irányításával.

 

 

unnepitestuleti35

 

„Magyarország jó tanulója, jó sportolója” címet négy alkalommal nyerte el. (2017, 2019,2020,2021)

ASSIST-ösztöndíjasként egy évet tanulhatott az Egyesület Államok egyik legpatinásabb bentlakásos fiú magániskolájában, Virginiában.

A 2021/2022-es tanévben 5000 méteres síkfutásban 3. helyezett lett az Egyesület Államok éves rangsorában.

2022-ben – 1500 m-en szabadtéren új országos csúcsot futott, mellyel 4. helyen zárta az U20-as korosztály európai ranglistáját

14-szeres korosztályos magyar bajnok.

Felnőtt magyar bajnok mezei futásban.

Fedett pályán 42 esztendős korosztályos rekordot javított meg 1500 méteren.

 

 

unnepitestuleti3

 

Az Illyés Gyula Gimnázium diákjaként érettségizett

2022-ben felvételt nyert a Harvard Egyetemre, ahol idén szeptemberében kezdte meg tanulmányait.

-februárjában (18 évesen) két évre szóló profi szerződést kötött vele a Nike.

-a Budapesti Atlétika Világbajnokságon 5000 m síkfutásban képviselte hazánkat.

Budaörs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete– kiemelkedő hazai és nemzetközi sikerei alapján Kovács Ferenc Soma részére munkájának elismeréseként Városi Sport Díjat adományoz.

Kitüntetéséhez szívből gratulálunk!

 

 

dijazottak2

 

dijazottak

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.