Ficsak: pozitív lépés, hogy a kormány mérlegeli a 18 év alatti fiatalok számára az energiaitalok betiltását

Rendkívül pozitív lépés és kiemelkedően jó hír minden szülő és egészségügyi szakember számára, hogy a kormány mérlegeli a 18 év alatti fiatalok számára az energiaitalok betiltását – írta a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) közleményében.

 

 

„Ez a kezdeményezés nem csupán a fiatal generáció egészségét védi, hanem egyértelmű üzenetet küld a társadalom számára az egészséges életmód fontosságáról” – fogalmaztak.

A szervezet felhívta a figyelmet, hogy az energiaitalok “extrém magas koffein- és cukortartalma komoly veszélyt jelenthet a fiatalabb generáció számára”. Így továbbra is elkötelezettek abban, hogy korlátozzák ezekhez a termékekhez való hozzáférhetőséget – olvasható.

Mint írták, a Ficsak számára kiemelt prioritás, hogy az energiaitalok vásárlása csak 18 éven felülieknek legyen lehetséges, például kizárólag dohányboltokban történő értékesítés révén.

A Ficsak elkötelezetten támogat minden olyan intézkedést, amely a gyermekek és fiatalok jólétét és biztonságát szolgálja – áll a kommünikében.

Kitértek arra, az évek során a szervezet több sikeres kampányt is véghez vitt az egészséges táplálkozás és a tudatos szülői magatartás érdekében, beleértve az egészséges iskolai büfékért folytatott harcot. A szülők és a Ficsak közös erőfeszítései révén számos gyermek egészségére káros termék került ki az iskolák kínálatából – írták.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.