Lomtalanítás a hétvégén Budaörs lakótelepi övezetében

(Budaörs, 2023. szeptember 7. – Budaörsi Infó) 2033. szeptember 9-én lomtalanítás lesz Budaörs lakótelepi övezetében. 2023. szeptember 8-án, pénteken 18 óra után helyezzék ki a társasház előtti, járműveinkkel jól megközelíthető közterületre a lomokat.

A BKM Budapesti Közművek Hulladékgazdálkodási Divíziója a közszolgáltatás részeként évente egy alkalommal díjmentes lomtalanítási akciót szervez Budaörs lakótelepi övezetében. Erre idén szeptemberben 9-én kerül sor.

Bővebb információk a lomtalanítás igénybevételével kapcsolatos tudnivalókról:

A nagydarabos hulladékokat (lomokat) 2023. szeptember 8-án, pénteken 18 óra után helyezzék ki a társasház előtti, járműveinkkel jól megközelíthető közterületre, úgy, hogy a gyalogos- vagy a gépjárműforgalmat ne akadályozzák.

A környezet megóvása érdekében a zöldterületre lehetőség szerint ne pakoljanak.

A lomok elszállítására kizárólag a kihelyezést követő napon kerül sor.
 

Tilos kihelyezni lomtalanításnál:

•    a háztartásokban naponta képződő hulladékot
•    ipari, mezőgazdasági, szolgáltatási tevékenység következtében keletkezett hulladékot
•    veszélyes hulladékot
•    elektromos és elektronikai hulladékot
•    építési törmeléket
•    gumiabroncsot
•    zöldhulladékot (ág, nyesedék, lomb, fű)
•    szénport, hamut
•    földet
•    elkülönítetten gyűjtött üveg-, papír-, műanyag- és fémhulladékot

 

Újrahasznosítható hulladékok

Újrahasznosítható csomagolási hulladékokat (fehér üveg, színes üveg, papír, műanyag, fémdoboz, italos kartondoboz) tilos lomtalanítás során kihelyezni. Erre a célra vegye igénybe a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtő-járatokat, a hulladékgyűjtő-szigeteket, vagy a lakossági hulladékudvarokat.

A MOHU honlapján (https://mohu.hu/egyeb-cikkek/hulladekudvarok.html) szereplő lakossági tájékoztatás szerint a lakosok lakcímkártya felmutatásával országosan bármelyik hulladékudvart igénybe vehetik, köztük a Pusztazámori Regionális Hulladékkezelő Központban találhatót is.

Veszélyes, illetve egyéb különleges kezelést igénylő hulladékok leadása

Ezen hulladékok az erre hatályos és érvényes hulladékkezelési engedéllyel rendelkező szakcégeknél és az arra kijelölt hulladékudvarokban adhatók le. A hulladékudvari leadás előtt előzetesen érdeklődjön a leadható hulladékfajtákról!

A lomtalanításról bővebb információkat talál a www.fkf.hu/budaors linken.

Segítségül, a társasházak lakóinak tájékoztatásáért az önkormányzat összeállított egy könnyen értelmezhető, a legfontosabb tudnivalókat tartalmazó tájékoztató plakátot a lomtalanítással kapcsolatban.

További kérdés esetén az Ügyfélszolgálat készséggel áll rendelkezésére az alábbi linken található elérhetőségek valamelyikén: https://www.fkf.hu/budaorsi-ugyfelszolgalat

(Budaörsi Infó / forrás: budaors.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.