Asztalitenisz-vb – Búcsúzott a negyeddöntőben az Ecseki, Szudi páros

Az Ecseki Nándor, Szudi Ádám duó három szettben kikapott csütörtökön a dél-koreai Dzsang Vu Dzsin, Lim Dzsong Hun egységtől, így a negyeddöntőben fejezte be szereplését a dél-afrikai Durbanben zajló egyéni asztalitenisz-világbajnokság férfi páros versenyében.

 

 

Az Európa-bajnoki bronzérmes magyar kettős, amelyet a 13. helyen emeltek ki, a nyitófordulóban aratott 3-2-es győzelem után egy 3-0-s diadallal lépett tovább a 16 közé, ahol ugyancsak szettveszteség nélkül verte a Puerto Ricó-i Daniel Gonzalez, Brian Afanador párost.

A negyeddöntőben – amelynek már az éremszerzés volt a tétje – az előző vb ezüstérmese, a második helyen kiemelt dél-koreai Dzsang Vu Dzsin és Lim Dzsong Hun volt a riválisuk. Korábban még nem játszottak az ázsiai ellenféllel és Szudi a meccset megelőzően azt nyilatkozta, ez talán nekik kedvezhet egy kicsit.

A mérkőzés első öt pontját a koreaiak nyerték, s a folytatásban is ők uralták a küzdelmet. Gyorsan és pontosan játszottak, alig alakult ki hosszabb labdamenet. A második szettben már többször meg tudták lepni ellenfelüket Ecsekiék, sőt, 10-7-nél három játszmalabdához is jutottak. Kettő elment, ekkor időt kért Muskó Péter szövetségi kapitány, de ez sem használt, a vetélytárs fordított, s ezzel elúszni látszott az érem.

A harmadik felvonásban végig a rivális vezetett, amely végül magabiztos győzelemmel lépett tovább a legjobb négy közé.

Szudiék előtt magyar részről férfi párosban legutóbb 1985-ben, a Klampár Tibor, Kriston Zsolt duó játszhatott negyeddöntőt vb-n. Férfi vonalon az eddigi utolsó negyeddöntős Klampár volt 1989-ben, egyesben, míg magyar asztaliteniszező legutóbb 2007-ben szerepelhetett a legjobb nyolc között, akkor a Póta Georgina, Tóth Krisztina kettős jutott el eddig a szakaszig.

Magyar szempontból így befejeződött a durbani vb, az Ecseki, Szudi páros volt az utolsó, amely még versenyben volt.

 

Eredmény (a viadal honlapjáról):

férfi páros, negyeddöntő:
————————–
Dzsang Vu Dzsin, Lim Dzsong Hun (dél-koreai)-Ecseki Nándor, Szudi Ádám 3-0 (4, 10, 7)

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.